Reacția Spitalului Județean Constanța după ce o constănțeancă a reclamat că bunica ei a așteptat 14 ore în urgență

În urma sesizării apărute în spaţiul public, în care o constănțeancă reclama faptul că bunica ei a așteptat 14 ore în urgență (detalii AICI), conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Constanța face următoarele precizări:

„După preluarea datelor furnizate, s-au început demersuri pentru identificarea  pacientei, pentru a se verifica situaţia expusă. Numărul de prezentări din data de 1 ianuarie, în 12 ore,  între orele 08.00-20.00, la Unitatea Primiri Urgenţe a fost de 323, un număr dublu de pacienţi faţă de o zi obişnuită, în UPU. În cursul nopţii de 1 spre 2 ianuarie s-au mai prezentat la UPU încă 175 persoane, totalizând un nr. de 498 pacienţi în 24 de ore. Toţi au fost examinaţi clinic, au beneficiat de investigaţii de laborator şi imagistice, în funcţie de patologia prezentată precum şi de  consulturile de specialitate necesare (detalii AICI).”

„Referitor la fotografiile efectuate, vă aducem la cunoştinţă că zona UPU este cuprinsă într-un amplu proiect de igienizare şi modernizare, tocmai pentru a li se asigura atât pacienţilor, cât şi aparţinătorilor, condiţii cât mai sporite de confort.”, a precizat Crina Kibedi, purtător de cuvânt al SCJU.

Astfel, în ultimele săptămâni, cu sprijinul sponsorilor, aici au avut loc o serie de investiţii majore, în valoare de peste un milion de lei:

  • a fost înlocuit pavimentul degradat  cu un covor PVC anti bacterian;
  • s-a amenajat zona de intrare în Urgenţă pentru a se asigura confortul termic al pacienţilor:  a fost înlocuită tâmplăria cu una de ultimă generaţie, pentru păstrarea temperaturii optime la interior; au fost schimbate corpurile de iluminat şi înlocuite cu corpuri de iluminat tip led urmând şi înlocuirea tavanului casetat, după perioada sărbătorilor;
  • faţadele corpurilor de clădire din incinta interioară a UPU au fost complet refăcute;
  • treptele şi contratreptele care deservesc zona de acces la UPU Ginecologie au fost placate cu marmură;
  • a fost amenajată o zonă de aşteptare pentru aparţinători,  în curtea interioară, separat de sala de aşteptare dedicată pacienţilor;
  • a fost amenajată o magazie pentru depozitarea materialelor si medicamentelor.

Lucrările au fost reluate astăzi, cu înlocuirea tavanului casetat (din pricina traficului intens din UPU, se produc diferenţe de temperatură care duc la apariţia condensului, implicit la schimbarea culorii acestor plăci.) Tavanul fotografiat a fost înlocuit chiar în cursul acestei zile, plăcile fiind deja achiziţionate de la sfârşitul anului trecut.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Reacția Spitalului Județean Constanța după ce o constănțeancă a reclamat că bunica ei a așteptat 14 ore în urgență

  1. Un raspuns de doi bani. De suplimentarea liniilor de garda , sprijin din partea altor spitale nu au auzit ? Un spital bolnav care are nevoie de tratament chirurgical.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

S-au reluat lucrările la unul din cele mai mari noduri rutiere din România, care va lega Autostrada 2 București Constanța de Autostrada 0

mar ian. 3 , 2023
Lucrările la Autostrada Bucureștiului A0 au fost reluate la începutul acestui an, a anunțat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. În aceste zile se montează ultimele grinzi la unul din cele mai mari noduri rutiere construite până acum în România. „Pe șantierul 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶𝗶 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗔𝟬 𝗦𝘂𝗱 – 𝗟𝗼𝘁 […]

V-ar putea interesa și: