Reacție dură a lui Nicușor Constantinescu, după ce DNA a început urmărirea penală împotriva sa într-un nou dosar

nicusor constantinescu

Reacție dură a lui Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, după ce DNA a început urmărirea penală împotriva sa într-un nou dosar.

Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, după ce a finanțat asociații sportive cu circa două milioane lei. Detalii AICI.

Iată mesajul lui Constantinescu, publicat pe pagina sa de Facebook de către apropiații săi (acesta execută o pedeapsă cu închisoarea în acest moment).

„În data de 22.08.2019 am fost citat pentru o noua audiere la DNA Constanta pentru data de 9.09.2019 orele 10:30 intr-un ”nou ”dosar 40/P/2017 menționându-se deja in citatia primita la Spitalul Penitenciar (unde ma aflu internat pentru o infectie urinara foarte grava), calitatea mea de suspect. Citarea mea intempestiva este semnata si asumata de acelasi procuror DNA Andrei Bodean (inca)seful ST DNA Constanța.

Astazi,9.09.2019, ajuns la sediul DNA Constanta, am depus o cerere de recuzare a acestuia adresata conform CPP procurorului sef al DNA Romania pentru suspiciunea rezonabilă,confirmată că si acest dosar 40/P/2017 face parte din Raportul Inspectiei Judiciare nr 3923/al Inspecției Judiciare /996 care in 24 aprilie 2019 a finalizat, inclusiv controlul si verificarea la DNA Constanța , funcționarea ilegala a protocolelor SRI -DNA si la Constanta.

In raportul publicat in 28 mai 2019 se confirmă funcționarea ilegala a protocoalelor SRI-DNA si la Constanta, bineînțeles cu participarea procurorului Bodean Andrei ,a judecatorilor din Tribunalul si Curtea de Apel Constanta , protocol semnat in anul 2009.In acest raport se precizeaza numele meu,activitațile pentru care voi fi cercetat de echipele mixte SRI-DNA ,faptele pentru care voi fi acuzat , mai exact , abuzul in serviciu.Foarte important de precizat este faptul că în acest raport apare inclusiv numele judecatoarei Ardeleanu Antoneta-Șefa Sectiei Penale a Tribunalului Constanta, Judecator care întămplător m-a condamnat în dosarul Fantasio , la 8 ani de inchisoare cu executare și ulterior , la încă 4 ani ,în dosarul Elicopter .Primind motivarea condamnarii zilele trecute, am primit si confirmarea a ceea ce scria in Raportul Inspectiei Judiciare vis-a-vis de acest dosar „Elicopter”.EXECUTIA a avut loc întocmai si la timp.

In raportul 3923/IJ/996 apare si acest „nou” dosar 40/P/2017 -cel in care am fost citat azi de procurorul Bodean Andrei .Procurorul Bodean Andrei,recuzat de mine prin cerere scrisa ,cu nr de inregistrare,refuza respectarea codului de procedură penală și in loc sa-l trimita procurorului ierarhic superior-respectiv procurorului sef Nistor-sef DNA Romania pentru judecarea recuzarii conform CPP ,acesta scrie si ignora CPP ,călcăndu-l in picioare ,scriind olograf pe cererea de recuzare și adresandu-se SUBALTERNULUI SAU- PROCUROR ABAGIU VASILE ,cerandu-i lui sa se pronunțe asupra admisibilitatii cererii mele de recuzare impotriva lui! INCREDIBIL DAR ADEVARAT! Deci ,cu alte cuvinte,procurorul Bodean a dat subalternului său ORDIN să scrie ca nu este admisibila recuzarea lui ,deși cererea de recuzare trebuia judecata de către procurorul sef al DNA Romania !

Bineinteles ca procurorul subordonat ABAGIU VASILE EXECUTA intocmai si la timp , emițand ordonanța ilegala în locul procurorului sef Nistor ,constatand ca cererea de recuzare este inadmisibila.Dupa ce am fost plimbat cu duba penitenciarului ,scos din Spitalul Penitenciar Poarta Alba de la orele 9:00 dimineata , ajungand la DNA Constanța la orele 10:00 ,am fost ținut in dubă si plimbat pana la orele 13:00, ținut inclusiv în arestul Tribunalului Constanta ( in baza cărei dispoziții legale ???).Datorită faptului ca avocata mea nu a putut fi prezentă astăzi , deși am solicitat un alt termen , m-am trezit cu un avocat din oficiu , deci am beneficiat de acest „privilegiu”!Așa ințeleg acesti procurori sa serveasca cetațenii Romaniei, sa respecte Constituia si legile Romaniei!

În final, solicit Procurorului Șef DNA Romania să se pronunțe asupra recuzarii facute de mine astazi impotriva procurorului Andrei Bodean asa cum am cerut in cererea inregistrata oficial la DNA Constanța.Solicit CSM si Inspectiei Judiciare sa ia act de cele petrecute la DNA Constanta si sa finalizeze raportul 3923/IJ /996 din 24 aprilie 2019,luand măsurile legale .CSM este garantul independentei justiției!Numai acționand si aplicănd legea si Constițutia poate redeveni acest garant!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.