Reactorul 1 al centralei nucleare din Cernavodă va fi oprit din cauza unei defecțiuni

centrala nucleară cernavodă
Pupitru de comandă în interiorul Centralei Nucleare Cernavodă

Reactorul 1 al centralei nucleare din Cernavodă va fi oprit în noaptea de vineri spre sâmbătă (15-16 ianuarie 2021), a anunțat Nuclearelectrica, operatorul centralei, pentru realizarea unor lucrări de reparaţie ca urmare a apariţiei unei defecţiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al unităţii 1, iar manevrele de reducere a puterii vor începe pe 16 ianuarie 2021, la ora 0:00.

„Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi oprită în mod controlat, în noaptea de vineri spre sâmbătă (15-16 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrări de reparaţie ca urmare a apariţiei unei defecţiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unităţii 1. Manevrele de reducere a puterii vor începe pe data de 16 ianuarie 2021, ora 0:00. Oprirea controlată a Unităţii 1 CNE Cernavodă se realizează conform procedurilor aplicabile în astfel de situaţii şi este necesară pentru a permite personalului CNE Cernavodă realizarea lucrărilor de reparaţie în condiţii de siguranţă, dat fiind faptul că fluidul de lucru (apa demineralizată) este la temperatura şi presiune ridicate”, arată compania.

Defecţiunea apărută la circuitul tehnologic clasic al Unităţii 1 şi lucrările de remediere aferente nu au  impact advers asupra securităţii nucleare, mediului, personalului sau populaţiei, spun reprezentanţii companiei.

Compania va transmite totodată un comunicat de presă după finalizarea lucrărilor de remediere, la momentul reconectării Unităţii 1 CNE Cernavodă la Sistemul Energetic Naţional.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Noapte glacială în Spania. N-a mai fost așa frig de 50 de ani

Tue Jan 12 , 2021
A fost frig de-au crăpat pietrele în Spania. Țara a înregistrat temperaturi „istorice” în noaptea de luni spre marţi, mercurul termometrelor scăzând până la -25,4 grade Celsius şi complicând deszăpezirea, în special în capitala Madrid, unde multe străzi au rămas blocate, relatează AFP. O mare parte din centrul şi estul […]

V-ar putea interesa și: