Rebada, câinele 10 al jandarmeriei constănţene, şi instructorul său ies la pensie, dar rămân împreună

Rebada, unul dintre cei mai buni câini de serviciu pe care Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanta i-a avut de-a lungul timpului, iese la pensie.

Împreună cu instructorul său, plutonier adjutant şef Anefi Sunai, au format timp de aproape 9 ani un cuplu chinotechnic foarte bine pregatit, participând la zeci de misiuni de menţinere a ordinii publice, cu ocazia diferitelor evenimente culturale, de protest, sportive, vizite oficiale şi altele.

De fiecare dată, rezultatele au fost pe masura pregatirii lor. De asemenea, Rebada a facut deliciul invitaţilor şi mai ales al copiilor prezenţi la exerciţiile demonstrative, evidenţiindu-se prin calmitatea şi disciplina unei gazde bine crescute.

Anefi Sunai, fost luptator în cadrul grupei antitero/acţiuni speciale, a spus că Rebada a fost un partener de încredere.

„Povestea noastra a început în urma cu aproape 9 ani, când mi-a fost repartizată pentru a o pregati şi antrena în specialitatea intervenţie. Astfel că, dupa perioada de acomodare/predresaj au urmat zeci de ore de munca specifică, în care împreună am învăţat şi trecut gradual dintr-o etapa în alta, cu maximul de eficienţă, toata tematica impusa. Acestea au fost consemnate de fiecare dată în carnetul de evidenţă al câinelui de serviciu, de către comisiile de specialitate din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, unde ne-am specializat, iar anual am luat atestările cu note de zece la toate probele, Rebada fiind încadrată în categoria de performanţă – I. Astfel,  Rebada şi-a dovedit din plin abilităţile de câine de serviciu, dar mai presus de atât, mi-a devenit un partener de încredere în executarea misiunilor încredinţate.”

Pe scurt, aceasta este frumoasa poveste profesională a acestui cuplu chinotechnic care s-a născut, s-a maturizat şi a ajuns astăzi în binemeritatul moment al trecerii în rezervă.

Dincolo de acest moment al încheierii  activităţii, prietenia dintre cei doi rămâne, Rebada fiind şi pe mai departe în îngrijirea instructorului ei.

„Relaxare plăcută Rebada, alături de instructorul tău căruia îi dorim o pensie cât mai lungă!”, au transmis jandarmii.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Colegiile Naționale vor putea organiza propriul examen de admitere pentru elevii de clasa a opta

mar iul. 12 , 2022
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat, marţi, că media de gimnaziu nu va mai conta la intrarea la liceu, încă din 2023, când elevii care acum intră în clasa a opta vor da examentul de Evaluare Naţională. În plus, elevii care vor începe în septembrie anul acesta clasa a şaptea […]
elevi

V-ar putea interesa și: