Record de cazuri de Covid-19 în SUA. Și președintele Trump a început să poarte mască

Record de cazuri de Covid-19 în SUA. Și președintele Trump a început să poarte mască

Statele Unite au recenzat sâmbătă 66.528 de noi cazuri de Covid-19 în 24 de ore, un nou record pentru această ţară, cea mai afectată din lume de pandemie, potrivit Universităţii Johns Hopkins, notează AFP.

Numărul total de cazuri confirmate de la începutul pandemiei se ridică la 3.242.073, potrivit acestei universităţi cu sediul în Baltimore. Numărul deceselor se ridică la 134.729, adică cu 760 mai multe faţă de vineri. 

Numărul zilnic de noi infecţii a depăşit 60.000 pentru a cincea zi consecutiv în SUA, au admis autorităţile sanitare, epidemia fiind necontrolată în multe state. 

Pentru prima dată, preşedintele Donald Trump a purtat mască în public sâmbătă, cu ocazia unei vizite într-un spital militar, în apropiere de Washington.                

Trump, care subapreciază gravitatea pandemiei, a fost până în prezent reticent la această măsură de prevenţie, ca mulţi dintre susţinătorii săi. 

Două treimi dintre americni dezaprobă gestionarea pandemiei de Trump, potrivit unui sondaj publicat, vineri, de ABC, faţă de jumătate în aprilie. Sondajele pentru alegerile din 3 noiembrie arată nouă puncte avans în medie pentru adversarul său, democratul Joe Biden.         

Coincidență sau nu, preşedintele SUA Donald Trump a purtat sâmbătă, pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, mască de protecţie în public, anunţă BBC.

Preşedintele american a purtat mască pentru prima dată în timpul unei vizite la Spitalul Militar Walter Reed, unde s-a întâlnit cu militari răniţi şi cu personalul medical.

”Nu am fost niciodată împotriva purtării măştii, dar chiar cred că există un loc şi un moment pentru asta”, a declarat Trump înaintea vizitei.

Anterior, el a declarat că nu va purta mască, ironizându-l pe rivalul său democrat Joe Biden, care purta.

Sâmbătă, însă, Donald Trump a declarat: „Cred că atunci când eşti într-un spital, în special în această situaţie, unde discuţi cu o muţime de militari şi oameni care în unele cazuri abia au părăsit masa de operaţie, cred că este un lucru grozav să porţi mască”.

”Sunt total în favoarea purtării măştii”, a declarat preşedintele  SUA în urmă cu o săptămână, la Fox News.

Cu toate acestea, când Centrul American pentru Controlul Bolilor a început în aprilie să recomade oamenilor să poarte mască în public pentru a pentru a opri răspândirea virusului, Trump le-a declarat reporterilor că nu va urma această recomandare, notează BBC.

El a spus că nu se vede purtând mască în timp ce întâmpină preşedinţi, prim-miniştri, dictatori, regi, regine.

Unele relatări de presă au sugerat că în mod repetat consilierii i-au cerut preşedintelui Trump să poarte mască în public.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vlad Dediu, președintele Uniunii Naționale a Studenților din România, a murit înecat

Dum iul. 12 , 2020
Vlad Dediu, președintele Uniunii Naționale a Studenților din România, a murit înecat în Mamaia. Avea 22 de ani și tocmai terminase Facultatea de Transporturi, Ingineria Transporturilor și Traficului din cadrul Universității Politehnice din București, Facultatea de Transporturi, Ingineria Transporturilor și Traficului. Pe 1 iulie posta pe pagina sa de Facebook […]
Vlad Dediu

V-ar putea interesa și: