Record în Peștera: 50.000 de puieți plantați într-o singură zi. FOTO. VIDEO

pestera 64

Un om gospodar își face vara sanie și iarna car. O comunitate înțeleaptă investește astăzi pentru viitor.

Așa s-a întâmplat ieri în comuna Peștera. Circa 700 de voluntari au muncit o zi întreagă pentru a planta 50.000 de puieți. Inițiativa face parte din campania ”Plantăm fapte bune”, care a avut un obiectiv extrem de ambițios: plantarea unui milion de copaci în România, într-o singură zi.

Nu a fost ușor. De coordonarea proiectului s-a ocupat Cosmin Bârzan, care a avut sprijnul autorităților locale. Au venit activişti de mediu, militari ai armatei SUA care îşi desfăşoară activitatea la baza Mihail Kogălniceanu, studenţi străini de la Universitatea Ovidius Constanţa, jandarmilor de la Gruparea Mobila Medgidia dar şi pompierilor de la Detaşamentul de pompieri Medgidia.

”Am plantat pe raza comunei Peștera aproximativ 5 milioane de puieți, iar din momentul când am devenit primar, din 2008, de fiecare dată, în fiecare am, am contribuit la îmbunătățirea mediului și a peisajului din comună cu 10.000 – 20.000 de puieți”, a spus Valentin Vrabie, primarul independent din Peștera, care a fost pădurar în tinerețe.

„S-a plantat glădiță, o perdea forestieră pe o lungime totală de aproximativ de 3,5 kilometri, care continuă practic perdeaua forestieră existentă de-a lungul drumului județean care leagă comuna Peștera de Medgidia și de centrul județului, pentru a o proteja de intemperii, de zăpadă, și pentru a și fixa solul”, a declarat Cosmin Bârzan.

Pentru militarii americani, a fost o zi în afara bazei de la Kogălniceanu, o zi în care au cunoscut oameni noi și în care au avut ocazia să stea și la o masă câmpenească tradițională, cu mici, fasole, vin și țuică.

Un excelent material video de la fața locului a realizat Adrian Boioglu, ctnews.ro. Vă invit să-l urmăriți mai jos:

 

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Se oprește apa în localitatea Castelu

Mon Nov 16 , 2015
Pentru executarea unor lucrări de remediere a unei avarii la magistrala de alimentare cu apă, cu diametrul de 1.200mm, în zona localității Castelu, SC RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei pe acest tronson, începând de marți seara, 17 noiembrie – ora 22,00 și până miercuri, 18 noiembrie – ora 16,00. […]