Refugiați din Ucraina, picnic cu mașina pe plaja din Mamaia

Mai mulți refugiați din Ucraina au fost surprinși în timp ce organizau un picnic pe plaja din Mamaia. Au adus și mașina cu ei, deși în România legea interzice accesul autoturismelor pe plajă.

„Ieri, pe plaja, erau cativa ucrainieni la picnic, cu masina parcata pe nisip, in mijlocul plajei. Le-am spus politicos ca nu au voie cu masina pe plaja, altfel. S-au conformat in cele din urma.”, a scris o constănțeancă pe grupul de Facebook „Caterină de Constanța”, unde a postat și fotografiile acestea.

Proprietarii mașinii aveau pe bord steagul Ucrainei.

Amenda pentru accesul autoturismelor pe plajă este cuprinsă între 10.000 și 20.000 de lei. Orice sesizare se poate face la Dispeceratul Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa, la numerele de telefon 0241.484.205 şi 0341.922.

Aceeași sursă scrie că un șofer din Ucraina și-a delimitat cu de la sine putere un loc de parcare pe trotuar, pe strada Mangaliei, vizavi de Școala 16.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța a decontat, în trimestrul IV al anului 2022, suma de 77,8 milioane de lei (cheltuieli pentru cazare și masă), Inspectoratul General pentru Imigrări – Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Galați a comunicat existența a 107 cetățeni străini, beneficiari de protecție internațională (BPI), stabiliți legal la nivelul județului Constanța și Inspectoratul General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Constanța a raportat că, din punct de vedere al protecției temporare acordată străinilor proveniți din Ucraina, au fost emise 10.610 documente.

De asemenea, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în prezent, la cursuri de limba română, participă 143 de cetățeni străini (ucraineni, sirieni, spanioli), iar 76 de copii și tineri ucraineni se regăsesc în unitățile de învățământ ca audienți, Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța monitorizează, cu sprijinul U.A.T.-urilor, un număr de 450 de copii, iar Direcția de Sănătate Publică Constanța a comunicat cheltuielile totale realizate pentru refugiații din Ucraina, în trimestrul IV al anului 2022, în cuantum de peste 525.000 de lei (programe naționale de sănătate, servicii de ambulanță, asistență specifică în unitățile sanitare).

Recomandare


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Povestea lui Atila, constănțeanul care a lăsat România pentru Spania și Spania pentru Danemarca

Dum ian. 22 , 2023
La sfârșitul anilor 90, mulți tineri din Câmpia Turzii, orașul natal al Adinei, mergeau în Spania la cules portocale, pentru că acasă nu aveau prea multe opțiuni. Ea a lucrat la compania Caritas, iar după ce a dat faliment, a rămas fără serviciu. Nu împlinise încă 26 de ani în […]

V-ar putea interesa și: