Refugiații ucraineni au protestat în Constanța. „Îl urăsc pe Putin!”. Cât au plătit VIDEO

Circa 500 de refugiați ucraineni au protestat, sâmbătă după-amiază, la Constanța, faţă de crimele ce război ale Rusiei din Ucraina.

Protestul vine ca reacție după ce Rusia a bombardat mai multe zone civile din Ucraina, ca răspuns la atacul asupra podului care leagă Rusia de Crimeea.

„Îl urăsc pe Putin!”, a declarat o tânără din Ucraina, a cărei mamă a rămas acolo.

Mai jos puteți vedea imagini surprinse live.

Cei care au ieșit în stradă au cerut ca Rusia să fie recunoscut ca stat terorist și ca țara lor să primească arme pentru apărare aeriană.

Manifestarea a fost organizată de cetăţeni ai Ucrainei din oraşele Odesa, Herson, Nikolaev, Kiev, Harkov, Dnepr care sunt nevoiţi să caute protecţie temporară în România din cauza războiului.

Protestul a început la ora 15.00, la Monumentul Victoriei din Parcul Primăriei Constanţa, cu dansul Oglinda, organizatorii afirmând că simbolistica acestuia este că cetăţenii din Ucraina şi-au pierdut persoanele apropiate, casele, dar nu şi speranţa. Apoi a fost intonat imnul Ucrainei. 

Protestatarii au primit cu o zi înainte autorizația de la Primăria Constanța, deși o depuseseră cu o săptămână înainte. Primăria nu le-a dat voie să treacă prin fața instituției. Confort Urban SRL, companie aflată în subordinea Consiliului Municipal, i-a obligat să plătească o taxă de 180 de lei.

Refugiaţii ucraineni au pancarte pe care scrie: „Russian war crimes = Genocide of Ukraine”, „Arm Ukraine Now”, „Russia is a terrorist state”, „Save children in Ukraine”. Apoi, manifestanţii au plecat de Consulatul General al Federaţiei Ruse, unde au continuat protestul.

Mitingul s-a încheiat la ora 17.00.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un sfert de milion de români s-au închinat sâmbătă la Sfânta Cuvioasă Parascheva FOTO

sâm oct. 15 , 2022
Aproape 250.000 de oameni s-au închinat, până sâmbătă, la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, alte 11.000 de persoane aşteptând la rând pe străzile din centrul oraşului. Pelerinii care s-au aşezat la rând dimineaţă la ora 9.00 au reuşit să ajungă la raclă în jurul […]

V-ar putea interesa și: