Regata Marilor Veliere. Navele pot fi vizitate și duminică. Urmează parada

regata
Navele care participă la Regata Marilor Veliere 2016 pot fi vizitate și duminică, în intervalul 10.00 – 12.00.

Începând cu ora 12.00, acestea vor începe să părăsească portul Constanța. Prima care va pleca este Adornate, iar ultima, Kruzenshtern, la 13.30.

De la 14.00 va începe parada velierelor. Prima navă din paradă va ajunge travers de Cazinoul din Constanța la 14.30, iar la ora 16.30 nava va ajunge travers de hotelul Vega din Mamaia.

Startul în cursă se va da la ora 17.00, la o distanță de patru mile față de țărm.

Navele se vor întrece până la Novorossissk, Rusia, unde trebuie vor ajunge pe 15 septembrie. De aici, veliere se vor îndrepta spre Soci, Rusia, și apoi spre Varna, Bulgaria, unde vor ajunge pe 1 octombrie.

În timpul curselor, velierele vor naviga folosindu-se numai de forța vântului. Este permisă folosirea motoarelor numai dacă siguranța navelor este pusă în pericol.

Regata Marilor Veliere este un eveniment organizat de Navigator Yacht Club, în parteneriat cu Academia Navală Mircea cel Bătrân și Liga Navală Română, cu sprijinul Primăriei Constanța, al Administrației Porturilor Maritime Constanța, al Gărzii de Coastă, prin punctul Poliției de Frontieră Constanța Port, și al Autorității Navale Române.

Regata Marilor Veliere face parte dintr-o serie de regate internaționale ce se desfășoară an de an, începând din 1956, sub egida Sail Training International, o organizație non-profit din Marea Britanie care în 2007 a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace datorită activității sale pentru educarea tinerilor la bordul navelor cu vele și promovarea prieteniei și înțelegerii la nivel internațional.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Regata Marilor Veliere, spectacol fără egal în Portul Constanța. FOTO. VIDEO

Dum sept. 11 , 2016
Portul Constanța a fost, ieri, cel mai important centru al distracției din România. Constănțeni, turiști din țară, dar și de peste hotare au venit să vadă cele mai frumoase veliere din lume, dar și concertele oferite gratuit de către organizatori. În fața celor mai mari nave, precum Mircea, Kruzenshtern Nadezhda […]

V-ar putea interesa și: