Regata Marilor Veliere – peste 15.000 de vizitatori în prima zi

rmv-9-septembrie-2016-4

Regata Marilor Veliere, ediția 2016, a debutat cu dreptul. Evenimentul a fost deschis oficial ieri după-amiază, iar până seara s-a înregistrat un număr impresionant de vizitatori.

”Aproximativ 15.000 de persoane au vizitat navele, ieri, și au asistat la concerte”, a spus Alin Vintilă, organizatorul evenimentului. Vedetele serii au fost Corina și Vunk. Acesta a precizat că, dacă am face o comparație între prima zi a evenimentului din acest an și ultima zi a ediției din 2014, în anul acesta se înregistrează un interes mult mai mare din partea publicului.

Și astăzi, mii de constănțeni și turiști au ajuns în Portul Constanța, în zona terminalului de pasageri, pentru a vedea cele mai frumoase veliere din lume. Vă reamintim că puteți urca gratuit la bord. Între orele 10.00 și 14.00 au putut fi urmărite și celebrele jocuri marinărești.

În această după-amiază sunteți invitați la parade echipajelor, care va avea loc pe traseul: Terminal Pasageri – Poarta 1 – Faleza Cazino – Str. Remus Opreanu – Piața Ovidiu, în intervalul 17.30 – 18.00

De la ora 18.00 va avea loc decernarea premiilor Regatei Mării Negre, în Piața Ovidiu. Premiile vor fi oferite de ultra-maratonistul Andrei Roșu, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii.

Seara, începând de la ora 19.00, sunteți așteptat la un spectacol oferit de etniile dobrogene și de concerte susținute de Corina și Vunk. Toate acestea au loc în portul Constanța, la terminalul de pasageri. Intrarea este gratuită.

Regata Marilor Veliere este un eveniment organizat de Navigator Yacht Club, în parteneriat cu Academia Navală Mircea cel Bătrân și Liga Navală Română, cu sprijinul Primăriei Constanța, al Administrației Porturilor Maritime Constanța, al Gărzii de Coastă, prin punctul Poliției de Frontieră Constanța Port, și al Autorității Navale Române.

Regata Marilor Veliere face parte dintr-o serie de regate internaționale ce se desfășoară an de an, începând din 1956, sub egida Sail Training International, o organizație non-profit din Marea Britanie care în 2007 a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace datorită activității sale pentru educarea tinerilor la bordul navelor cu vele și promovarea prieteniei și înțelegerii la nivel internațional.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident cu cinci victime. O femeie și un bărbat au murit. Decedații se aflau într-un Tico

vin sept. 9 , 2016
Un accident mortal a avut loc, în urmă cu puțin timp, pe drumul dinspre Lumina și Ovidiu. În urma accidentului o femeie și un bărbat au murit. Aceștia se aflau într-un Tico la momentul accidentului. Trei persoane sunt rănite ușor. Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul […]

V-ar putea interesa și: