Regata Marilor Veliere, spectacol fără egal în Portul Constanța. FOTO. VIDEO

regata-marilor-veliere-3

Portul Constanța a fost, ieri, cel mai important centru al distracției din România. Constănțeni, turiști din țară, dar și de peste hotare au venit să vadă cele mai frumoase veliere din lume, dar și concertele oferite gratuit de către organizatori. În fața celor mai mari nave, precum Mircea, Kruzenshtern Nadezhda sau MIR s-au format cozi din sute de persoane care doreau să urce la bord.

”Este o experiență inedită și foarte frumoasă. Așa ceva nu vezi, poate, decât o dată sau de două ori în viață”, a spun un vizitator.

Printre cei care au urcat pe nave sau pur și simplu le-au admirat de pe cheu s-au aflat copii de numai câțiva ani, tineri căsătoriți cu bebeluși în cărucior, bătrâni care aveau nevoie de baston pentru a se deplasa. Am văzut chiar și o doamnă cu piciorul în ghips, care mergea cu ajutorul cârjelor, dar care nu a ratat ocazia să vadă veliere.

Regata Marilor Veliere a fost un cadru ideal și pentru îndrăgostiți. Un cuplu care se afla chiar în ziua căsătoriei a venit în port pentru a vizita navele și pentru a avea o amintire de neuitat. Au urcat împreună la bordul velierului Adornate, unde au făcut mai multe poze pe care și le vor aminti întreaga viață.

Spectacolul a început la ora 19.00, cu Ansamblul Elpis al Comunității Elene, urmat de muzica de cinci stele a trupei Vega Band, de una dintre cele mai bune voci din România, Ligia Hojda, și de Loredana, vedeta serii, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cireașa de pe tort a fost un spectaculos foc de artificii, combinat cu un joc de lasere.

”La focul de artificii au asistat circa 30.000 de persoane. În total, numai ieri Regata Marilor Veliere a fost vizitată de 50.000 de persoane”, a declarat Alin Vintilă, organizatorul evenimentului.

Astăzi, începând cu ora 12.00, velierele vor începe să părăsească portul Constanța. Prima care va pleca este Adornate, iar ultima, Kruzenshtern, la 13.30.

De la 14.00 va începe parada velierelor. Prima navă din paradă va ajunge travers de Cazinoul din Constanța la 14.30, iar la ora 16.30 nava va ajunge travers de hotelul Vega din Mamaia.

Startul în cursă se va da la ora 17.00, la o distanță de patru mile față de țărm.

Navele se vor întrece până la Novorossissk, Rusia, unde trebuie să ajungă până pe 15 septembrie. De aici, veliere se vor îndrepta spre Soci, Rusia, și apoi spre Varna, Bulgaria, unde vor ajunge pe 1 octombrie.

Regata Marilor Veliere este un eveniment organizat de Navigator Yacht Club, în parteneriat cu Academia Navală Mircea cel Bătrân și Liga Navală Română, cu sprijinul Primăriei Constanța, al Administrației Porturilor Maritime Constanța, al Gărzii de Coastă, prin punctul Poliției de Frontieră Constanța Port, și al Autorității Navale Române.

Regata Marilor Veliere face parte dintr-o serie de regate internaționale ce se desfășoară an de an, începând din 1956, sub egida Sail Training International, o organizație non-profit din Marea Britanie care în 2007 a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace datorită activității sale pentru educarea tinerilor la bordul navelor cu vele și promovarea prieteniei și înțelegerii la nivel internațional.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

UDTTMR a împărțit 4.000 de pachte cu alimente cu ocazia Kurban Bayram-ului

Sun Sep 11 , 2016
Aproximativ 4.000 de membri ai comunității tătare și musulmane au primit, cu prilejul Kurban Bayram-ului, pachete cu alimente, carne de Kurban și dulciuri. Pachetele au fost oferite de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România, toate produsele fiind achiziționate din donații. Acestea au fost distribuite atât la nivelul […]