Registrul Auto Român, anunț important despre anvelopele de iarnă

Registrul Auto Român, anunț important despre anvelopele de iarnă

În contextul apropierii sezonului rece, Registrul Auto Român a prezentat, miercuri, modul de inscripționare a anvelopelor de iarnă conforme, asa cum prevede legislația de circulație în vigoare.

RAR a asigurat conducătorii auto că, indiferent de denumirea lor comercială, anvelopele care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă – engl. mud and snow), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră.

Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei a fost introdusă prin Ordonanța Guvernului nr.5/2011 de modificare și completare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în 2006.

Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă nu au suferit modificări de la acel moment.

Prin urmare, dacă posesorii de autovehicule respectă legislația în vigoare și folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, indiferent de data calendaristică la care se face deplasarea, anvelope marcate cu literele M și S, nu riscă să fie sancționați contravențional!

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Lucrarea RAJA din Techirghiol a fost reprogramată

Wed Oct 19 , 2022
Din cauza unor probleme de ordin tehnic, lucrările de investiții programate în perioada 23 – 24 octombrie 2022, la nivelul sistemului de alimentare cu apă din orașul Techirghiol, se amână pentru săptămâna viitoare.  Prin urmare, acțiunea de înlocuire a conductelor și a vanelor de legătură se va desfășura din noaptea […]