Regulamentul administrației Chițac de acces în zona peninsulară a Constanței încalcă legea. Decizia Tribunalului

7
Constănțeni protestând împotriva regulamentului în decembrie 2021

Tribunalul Constanța anulat, pe fond, regulamentul de acces în Zona Peninsulară a Constanței, printr-o decizie luată pe 31 martie 2023. Practic, aceștia au anulat HCL Constanța 294/2021.

Decizia nu este definitivă însă, ci poate fi atacată în recurs, la Curtea de Apel.

Oamenii au protestat, primarul i-a certat

Locuitorii peninsulei, de la oameni simpli la întreprinzători și preoți, au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva regulamentului.

„Ceea ce se vede aici este o probă că există o comunitate. Eu aș fi vrut să aduc aminte celor în cauză că ne întâlneam aici înainte de alegeri, din 4 în 4 ani, și începeau niște promisiuni, niște planuri. Acum nu văd de ce nu ar mai fi dialogul acela. Probabil că peste doi ani și jumătate vor fi din nou aici să ne spună „Vedeți ce bine este că ați scăpate Pizzico, de aia, că s-a închis Biserica Sf. Nicolae… Probabil că asta urmează să facă, dar nu va fi așa. Ce vedeți aici este proba că suntem o comunitate vie, că avem interes clar ca lucrurile să meargă bine, să fie vii, iar turiștii care vor veni să găsească niște oameni fericiți. Am fost serile trecute pe aici și am văzut niște luminițe care aveau un singur scop: acela de a irita pe cei care stau aici, pentru că nu luminau pe nimeni altcineva. Luminau insomnia celor care uitau de la geam că nu e nimeni să le vadă frumusețea. Eu am niște enoriași care au venit de departe și mi-au spus că au venit un oraș foarte trist și foarte murdar. Aș fi vrut să-i contrazic, dar nu am reușit, pentru că mi-au spus că luminițe acelea care sunt deja ne invită a ne gândi că sunt niște bani aruncați pe altceva decât trebuie să fie cheltuiți. Eu sunt unul din cei care ar vrea ca lumea să fie fericită. Acum zona peninsulară este tristă. Mai grav decât a fi trist nu există, pentru că nu s-au rezolvat lucruri pe care noi le vedeam efecte imediate ale implementării unui regulament”, spunea atunci părintele Marius Moșteanu.

Primarul Chițac a apărat regulamentul.

„Se protestează, e foarte bine că se protestează, că oamenii se manifestă, se manifestă, mai puțin zgomotoși și cei care sunt pentru acest regulament. Niciodată când vrei să reglementezi ceva, cu atât mai mult ceva atât de delicat cum este zona Peninsulară care este centrul istoric al Constanței și unde avem rezidenți și operatori economici, niciodată n-o să poți să îi mulțumești pe toți, de pe altă parte orice regulament este perfectibil și îți dai seama în aplicarea lui. Este o normalitate, cu bună credință vom vedea ce trebuie îmbunătățit, vom fi deschiși la toate sugestiile pe care le vom primi, le vom analiza fără a le artera spiritul și finalitate și îl vom modifica. Amendamentele vor intra în vigoare de îndată ce grupul de consilieri, grupul de lucru PNL și USR le vor fi finaliza. Va fi inițiativa domniilor lor, nu voi acapara eu chestiunea aceasta. Am primit și eu lista de amendamente, care a fost colectată din discuția cu cetățenii din Piața Ovidiu. Vă mărturisesc că m-am uitat peste ele. Unele chiar au rezolvare în interiorul regulamentului existent, doar că oamenii nu au avut răbdarea să îl citească în integralitate. Pur și simplu nici consilierii nu trecut prin filtrul regulamentului și acum de fapt noi discutăm niște amendamente pe care le-au propus cetățenii care au fost la întâlnirile din Piața cu consilierii. Regulamentul acesta a fost suspendat de instanță așa cum s-a dorit și nu vorbesc numai de decizia aceasta. Știți că regulamentul într-o formă aproape identică a fost respins de instanță acum vreo 2 ani de zile, reținându-se un singur lucru, că nu a existat un studiu de impact economico- social”, a declarat primarul Vergil Chițac.

Acesta a spus că unele amendamente aduse de locuitorii din zona Peninsulară sunt absurde, printre acestea și ridicarea barierei de acces:

„Am făcut studiu de impact, a existat în dezbatere publică, am acceptat unele amendamente, pentru că, scuzați-mă, unele sunt absurde. Dacă găsim o altă soluție prin care să punem controla accesul acolo, vom renunța la acele două bariere. Nu există să nu poată intra taxiurile, mașinile de aprovizionare de marfă. Vom schimba orarul pentru aprovizionare marfă, am înțeles că sunt unele probleme din acest punct de vedere. Nu e decizia mea, eu sunt primar, sunt executiv eu trebuie să execut o decizie a Consiliul Local Municipal, nu decid eu. Vă pot arăta mesaje de la oameni care îmi mulțumesc pentru faptul că sunt barierele în zona Peninsulară. Nu știu dacă vom scoate bariera.”

Minuta deciziei

Iată minuta deciziei pronunțate azi:

Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii PAROHIA SFANTUL NICOLAE VECHI, PAROHIA SFANTUL ANTON DE PADOVA, STAETU STELIAN, STĂETU ELENA, BELCIN ADRIAN, BELCIN MADALINA FELICIA, BOLOHAN MIHAI, BOLOHAN DANIELA ANILORI, IORDACHESCU SILVIU DRAGOS, IORDACHESCU ADRIAN, CRACIUN GHEORGHE, GHIŢOI DANIELA, ANGHELINA RADU – CODRUŢ, VALSAMOS OVIDIU, VALSAMOS ATANASE TEOHARI, VALSAMOS LIDIA, CAP-BUN FANEL, CAP-BUN MARINA, STAMATESCU MIHAELA, STAMATESCU DENIS-GABRIEL, STAETU MIHAELA ALINA, TILICI SERGIU CONSTANTIN, TILICI ANDREEA GEORGIANA, VISAN ROXANA CRISTINA, VISAN IONUT MIHAI, în contradictoriu cu pârâta Consiliul Local al Municipiului Constanţa. Admite cererea conexă formulată de reclamanţii SC GAMBINO & LYRA SRL SC VIPEROOM EXPRESS SRL şi SC VIPEROOM PUB SRL (CEREREA CONEXĂ 2975/118/2022) în contradictoriu cu pârâta Consiliul Local al Municipiului Constanţa. Admite cererea conexă formulată de reclamanta SC 77&MADISON ADK SRL (CEREREA CONEXĂ 3234/118/2022) în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL LOCAL CONSTANŢA. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de numita PETCU LOUISA MIHAELA în sprijinul cererii de chemare în judecată din dosarul nr. 807/118/2022. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de numitul PETCU SILVIU în sprijinul cererii de chemare în judecată din dosarul nr. 807/118/2022. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenienţii accesorii BONTON BEACH SRL şi SC DANUBE GRAIN EXPRES SRL în sprijinul cererii de chemare în judecată conexă 2975/118/2022). Anulează Hotărârea de Consiliu Local nr. 294/31.08.2021 privind aprobarea Regulamentului de acces în zona Peninsulară a Municipiului Constanţa. Obligă pârâta Consiliul Local Constanţa la plata către intervenientul accesoriu BONTON BEACH SRL a sumei de 2.020 lei reprezentând onorariul apărător ales şi taxă judiciară de timbru. Obligă pârâta Consiliul Local Constanţa la plata către reclamanta 77 & MADISON ADK SRL a sumei de 1.835 lei reprezentând onorariul apărător ales şi taxă judiciară de timbru. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Constanţa – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 31.03.2023.

Acum, Consiliul Local Constanța poate face recurs, la Curtea de Apel.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

7 thoughts on “Regulamentul administrației Chițac de acces în zona peninsulară a Constanței încalcă legea. Decizia Tribunalului

  1. Urmeaza procesul riveranilor pentru strada Cuza Voda! Proiectul cu 2 benzi de trafic va avea acelasi final!!!

    1. Crezi că dacă nu se face cu două benzi o sa parchezi moca in continuare??? Ești in eroare… Uită te pe 1907, pe Lahovari, Sarmisegetuza!! Sau trasat deja noile locuri de parcare cu plată.. pt riverani 2000/ an.

  2. Voi Constănțenii nu vreti în Europa! Nu sunteți conștienți că orașul ăsta este demn secolul trecut. Se vede ca sunteți la periferia țării si ati fost sub stăpânire otomană. Mai uitați-vă la orașele din vestul țării.
    Da, e normal sa existe barieră, zona trebuie sa fie exclusiv pietonală!!!!

  3. Aici nu e vorba de comunitate ci de traficul de autoturisme care vin la Restaurantele si Terasele din zona. Asta distruge pavelele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, E.S. Han Chunlin, la Universitatea Ovidius din Constanța

vin mart. 31 , 2023
Rectorul Universității Ovidius din Constanța (UOC), conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, s-a întâlnit vineri, 31 martie 2023, cu Excelența Sa, domnul Han Chunlin, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România. La întrevedere au participat prof. univ. dr. Mihai Gîrțu, prorector pentru cercetare și inovare al UOC, conf. […]

V-ar putea interesa și: