Regulamentul de acces în Zona Peninsulară nu se suspendă

Consilierii locali s-au întâlnit, joi, pentru a vota suspendarea regulamentului de acces în zona peninsulară a municipiului Constanța, la solicitarea USR.

A fost o discuție aprinsă, la care au luat cuvântul primarul, liderul de grup, locuitori din zonă, avocați.

Regulamentul nu a fost suspendat. Consilierii PNL (majoritatea dintre ei) și cei PSD s-au abținut, cei de la USR au votat pentru. Au fost 15 abțineri, 11 voturi pentru. Doi consilieri PNL au votat pentru.

În timpul ședinței, mai multe zeci de persoane au protestat în fața Primăriei Constanța.

USR, care a inițiat suspendarea regulamentului, s-a abținut la vot, la finele lui august 2021.

Costin Răsăuțeanu, liderul consilierilor PSD, i-a acuzat pe cei de la USR de demagogie și populism. Dumitru Caragheroghe, președintele USR Constanța, l-a acuzat pe acesta că a mințit în piață. Ionuț Rusu, viceprimar, liderul consilierilor PNL, a declarant că regulamentul se va modifica și se vor lua în considerare părerile cetățenilor. Primarul Vergil Chițac a afirma că, dacă regulamentul va permite accesul nelimitat al mașinilor, Constanța va trebuie să restituie o sumă importantă de fonduri europene, primită în cadrul unui proiect, prin care și-a luat angajamentul să restricționeze accesul în zona peninsulară. Acesta a precizat că instanța a decis că regulamentul nu încalcă niciun drept al cetățenilor din zonă, dar și că foarte mulți constănțeni susțin regulamentul în forma sa actuală.

Ședința poate fi urmărită aici:

Vă recomandăm și:

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

  • Ovidius Mall

    Circ si panarama fix ca-n parlament. Pe cine nu afecteaza (sau mai bine zis pe cine avantajeaza) inchiderea pietei, pentru ca mai mult ca sigur, mai devreme sau mai tarziu, micile afaceri din zona care oricum sufereau financiar, vor falimenta, nu-i intereseaza cu nimic “bunastarea” sau “problemele” oamenilor sau firmelor din piata.
    O sa apara astfel un Mega mall “istoric” ce va face si locuri de parcare ca deh… daca dau altii bani (mai ales parandarat) se poate orice.
    Indiferent de cum se va modifica regulamentul piata nu mai are viata lunga. In scurt timp piata va ajunge cum sunt cladirile de acolo adica fara sustinere si abandonate.
    Ovidius Mall

Leave a Reply

Your email address will not be published.