Regulamentul parcărilor din Constanța a fost modificat. Viceprimarul Ionuț Rusu a anunțat când va intra în vigoare

parcare-constanta

Consilierii municipali din Constanța au votat, marți, într-o ședință de îndată desfășurată online, regulamentul parcărilor din Constanța.

A fost o ședință marcată de probleme tehnice, dar și organizatorice. De pildă, s-au propus mai multe amendamente, dar acestea nu au fost citite, pentru ca toți cei care urmăreau ședința să știe despre ce este vorba. Eroarea aceasta a fost remediată pe parcurs.

Viceprimarul Ionuț Rusu ne-a explicat când se vor aplica noile prevederi.

„Regulamentul va intra în vigoare în termen de 5 zile de când secretarul general îl trimite la prefect. Sancțiunile intră în vigoare în termen de 30 de zile de la data aducerii la cunoștință a publicului.”, a spus Ionuț Rusu.

Principalele modificări

Noul regulament prevede abonamente și pentru zonele 0 și 1, dar și parcare gratuită pentru mașinile hibrid și electrice. Atenție însă: pentru a putea parca gratuit trebuie să obțineți o vinietă de la primărie.

Conform regulamentului, parcarea va fi gratuită zilnic între orele 19.00 și 9.00 pe tot parcursul anului. De asemenea, în perioada 1 septembrie – 31 mai, parcarea este gratuită în weekend pe tot parcursul zilei.

De asemenea, în cazul zilelor cu sărbători legale, parcarea va fi gratuită.

Stațiunea Mamaia va fi încadrată ca Zona 2. Excepție de la această modificare făcând parcarea supraetajată Albatros din zona Cazino, Promenada 2 – de la Castel pana la hotel Iaki – zona Pasarela hotel Rex, zona Summerland, care vor fi considerate Zona 0 doar în perioada 1 iunie – 31 august.

Taxa de parcare în zona 0, de 4 lei pe oră, rămâne în vigoare.
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Joi, 24 noiembrie, se oprește apa pe mai multe străzi din municipiul Constanța

mar nov. 22 , 2022
Pentru executarea lucrărilor de racordare la sistemul centralizat a noii conducte de distribuție, cu diametrul de 110 mm, de pe strada Aviator Vasile Craiu din municipiul Constanța, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile,  joi, 24 noiembrie 2022. În intervalul orar 09.00 – 17.00, vor fi afectați de lipsa apei […]
raja

V-ar putea interesa și: