Regulamentul parcărilor din Constanța nu se modifică încă. Ce spune USR

parcare florin cocargeanu
Florin Cocargeanu, viceprimar: „În acest moment avem o variantă care zic eu că e finală. Urmează ca în perioada următoare să avem mai avem o întâlnire cu cei de la PNL si sa ne dăm acordul cu toții. Regulamentul parcărilor este una dintre prioritățile consilierilor USR Constanța.”

Ni s-a promis, de către PNL și USR, că regulamentele adoptate de Primăria Constanța, condusă de V. Chițac, vor fi reanalizate la șase luni de la aplicare. Asta în cazul în care nu sunt suspendate de instanță, cum s-a întâmplat cu cel al accesului în zona peninsulară.

Actualul regulament a fost adoptat în aprilie 2021 și este unul prost (detalii aici: Parcarea în Constanța, discriminatorie și printre cele mai scumpe din Europa). Ar fi trebuit să fie modificat în octombrie 2021. Nu s-a întâmplat asta. Apoi, ni s-a spus de către viceprimarul USR, Florin Cocargeanu, că există o comisie de negociere, formată din PNL și USR, și că va intra în Consiliul Local în februarie 2022. Nu s-a întâmplat nici asta.

Constanța 100% a întrebat reprezentanții USR care este stadiul modificărilor la noul regulament.

Iată ce ne-a spus Florin Cocargeanu:

„În acest moment avem o variantă care zic eu că e finală. Urmează ca în perioada următoare să avem mai avem o întâlnire cu cei de la PNL si sa ne dăm acordul cu toții. Regulamentul parcărilor este una dintre prioritățile consilierilor USR Constanța. Știm că acesta trebuie să ajungă cât mai rapid pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local, însă, totodată, vrem să ne asigurăm că, de data aceasta, nu vor mai fi niciun fel de prevederi care să creeze nemulțumiri așa cum s-a întâmplat anul trecut.”

Din informațiile noastre, noul regulament va păstra prevederea introdusă de Radu Mazăre pentru parcările de reședință, și anume că se poate face o rezervare pe principiul primul venit, primul servit. Cei care conduc primăria nu vor să aplice sistemul practicat în Europa, adică punerea la dispoziția a locurilor de reședință pentru locuitorii din zonă, fără însă ca aceștia să poată rezerva un loc anume. Foarte mulți din cei din primărie au locuri de parcare închiriate și nu vor să renunțe la acest privilegiu, pentru care plătesc puțin peste 200 de lei pe an. USR s-a opus și majorării acestei sume.

V-ar putea interesa și:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Poliția Locală a amendat nomazii și cerșetorii din Constanța

lun apr. 11 , 2022
Polițiștii locali au desfășurat săptămâna trecută o acțiune tematică pe strada Semănătorului pentru a verifica respectarea evidenței locative în imobilele deținute și a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și a curățeniei. Cu această ocazie, au fost verificate 27 de spații locative și au fost legitimate 97 […]
Poliția Locală a amendat nomazii și cerșetorii din din Constanța

V-ar putea interesa și: