Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța va fi votat la sfârșitul lunii martie VIDEO

Primarul Constanței, Vergil Chițac, în platoul Dobrogea TV, în timpul emisiunii Realitatea locală. Sursă foto: captură video

Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța va fi votat la sfârșitul lunii martie, a anunțat primarul Vergil Chițac, în ediția din 1 martie a emisiunii Realitatea locală, difuzată de Dobrogea TV.

„Dintr-o eroare a unor direcții de specialitate din primărie, pe care mi-o asum, pentru că sunt în fruntea primăriei, anexele nu au ajuns în dezbatere publică.”, a explicat primarul.

„Regulamentul este numai o propunere. Consiliul local, în înțelepciunea lui, poate să decidă cum dorește, că îl votează. Eu mă aștept de la consilierii locali, ai tuturor partidelor, să vină cu propuneri.”, a mai spus Vergil Chițac.

Edilul a precizat că municipiul Constanța are o politică de parcare, votată din 28 februarie 2019. (Am scris despre el AICI).

În ceea ce privește locurile de parcare rezidențială (cele de lângă blocuri), primarul a spus:

„Toate opțiunile sunt pe masă. Nu vreau să mă antepronunț. Nu vreau să intru în amănunte, pentru că este o dezbatere publică. Eu accept orice variantă.”

Emisiunea poate fi urmărită mai jos. Partea despre parcări începe de la minutul 34.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

8 comentarii la “Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța va fi votat la sfârșitul lunii martie VIDEO

 1. Pe Fagadau, onor Chitac& asociatia, printre altele, l a atacat ca are interval orar la parcările de reședință. 08.00-18.00.Instanta a decis ca este inadmisibil asa ceva. ACUM, dl primar face aceeași chestie… Dar… 08.00- 15.00..Deci cum e, d-le primar???

 2. Cum ați reușit să alegeți un guguștiuc sa vă fie primar?
  Si acum de ce vă văitati ca babele la mort în loc să dați cu el de-a cățeaua? Cine vreți să va rezolve problemele?

 3. 1. Angajatii din primarie, prefectura, etc. vor avea gratuitati la parcare? Daca vrei sa scoti masinile din centrul orasului nu este mai simplu sa interzici traficul auto cu exceptia transportului in comun si pt aprovizionare intre anumite intervale orare? Poate se ia in considerare relocarea unor institutii care genereaza trafic intens de ex. Baroul, Tribunalul, etc.
  Dl primar poate folosi puterea exemplului : angajatilor din primarie in frunte cu el sa le fie interzis venitul la serviciu cu autoturismele. Asa vor vedea mai bine problemele orasului si ale cetatenilor, vor avea ocazia sa ia contact direct cu cetatenii si le va face bine si la sanatate, nu?
  2. Il invit pe dl ameral sa-si parcheze masina cateva zile in zona henri coanda
  3. In loc sa angajeze politisti locali nu se poate face o conventie cu m.a.i. pt suplimentarea fortelor de ordine? Exista riscul sa creasca nr-ul de batranici care vand patrunjel fara sa dea spaga la administratia pietelor dar o prezenta mai consistenta a patrulelor de jandarmi pe strazi cred ca ar fi benefica.
  4. Viziunea ameralului pe tema termoficarii? Sau a venit primavara si gata pana iarna viitoare.

 4. Intr-un oras obisnuit fara reguli si masini poluante,luate cu 2000 euro,este greu sa faci ordine.In Constanta pute a orient.

 5. Corect pusa problema. Relocarea prefecturii. Primăriei și judecătoriei din centrul orașului. Asta e prima soluție. O taxa de 2 lei pe oră mi se pare corecta fata de nivelul salarial din România. Sa se stabilească clar orele când e gratuit. De asta se plătește impozit la mașină pentru folosirea străzilor și întreținere lor. Restul parcărilor sa fie liber. Ai găsit loc parchezi. Iar primăria sa creeze și alte locuri de parcare ca mai sunt

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marian Crușoveanu, PNL: „Bugetul elaborat de Guvernul României, pentru anul 2021, este unul al investițiilor istorice”

lun mart. 1 , 2021
Marian Crușoveanu, deputat PNL, a explicat cum va arăta bugetul României pentru anul 2021 și care sunt investițiile principale din domeniul transporturilor, domeniul său de interes (este membru al comisiei de specialitate). „Bugetul elaborat de Guvernul României, pentru anul 2021, este unul al investițiilor istorice. În 2021, pentru al doilea […]
buget 2021

V-ar putea interesa și: