Regulamentul parcărilor: Horia Constantinescu spune una, în document scrie alta

Horia Constantinescu, unul din cei care s-a ocupat de noul regulament al parcărilor, alături de Felicia Ovanesian, a făcut ieri un live pe Facebook, în care a explicat și apărat regulamentul. Îl puteți vedea aici.

La un moment dat, spune că banii încasați din taxa de parcare vor fi folosiți „exclusiv” pentru construcția de noi parcări, accentuând cuvântul „exclusiv”.

„Dacă ați citit regulamentul mi se pare că la articolul 30, banii din parcări vor fi folosiți exclusiv pentru construirea și amenajare de noi parcări. Asta este și ideea, de a avea un buget predictibil pentru construirea parcărilor, fie supraetajate, fie prin amenajarea prin asfaltare sau reamenajarea în locul în care au fost până nu de mult garaje doar ale unor dintre dumneavoastră. Odată cu demolarea lor veți avea șanse mai mari să găsiți fiecare câte un loc de parcare. Eu am aplicat de anul trecut pentru parcare. Știu și avem în vedere soluționarea tuturor cererilor de parcare”, a spus Horia Constantinescu.

În regulamentul propus spre votare scrie însă altceva. Articolul 30 arată că „sumele încasate din taxele și amenzile de parcare vor fi utilizate cu prioritate pentru modernizarea parcărilor existente, înființarea de noi locuri de parcare subterane, la sol și supraterane.”

Așadar, „cu prioritate”, nu „exclusiv”. E o diferență mare, în condițiile în care dacă spui „cu prioritate” poți folosi banii – liniștit și legal – pentru altceva.

Dacă vreți să îi asigurați pe constănțeni că veți construi parcări, modificați ca atare articolul.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.