Reguli pentru parada de 1 Decembrie. Certificatul verde nu este obligatoriu

Miercuri, 01 decembrie a.c., începând cu ora 11.00, în fața Parcului Tineretului din zona Casei de Cultură din municipiul Constanța se va organiza ceremonia militară dedicată Zilei Naționale a României.

Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Tomis” Constanța va asigura măsurile de ordine publică pentru desfășurarea ceremoniei cu respectarea cadrului legal în vigoare privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În conformitate cu prevederile hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, „se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României în municipiile reședință de județ cu participarea a cel mult 200 de persoane în zona oficială delimitată de organizatori, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între participanți, cu purtarea măștii de protecție şi cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.” Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Accesul persoanelor care doresc să asiste la ceremonie se poate realiza doar în afara zonelor oficiale delimitate de organizatori, începând cu ora 09:00 şi este permis în condițiile art. 141, alin. (2) din același act normativ, cu asigurarea unei distanţe de  minimum 1 metru între participanți şi cu purtarea măștii de protecție.

 Certificatul verde nu este necesar pentru publicul spectator care intenţionează să asiste la eveniment.

Jandarmeria Mobilă Constanța recomandă persoanelor care vor asista la această activitate să respecte următoarele:

– Purtarea corectă a măștii de protecție și păstrarea distanței fizice față de celelalte persoane;

– Evitarea conflictelor de orice natură;

– Părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii;

– În cazul în care sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor aflați în apropiere.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Reprezentație specială a delfinilor de 1 Decembrie

Tue Nov 30 , 2021
În ziua de 1 decembrie 2021, secția Delfinariu vă așteaptă începând cu ora 12 la o reprezentație ce va dura 20 de minute.Intrarea vizitatorilor se va face începând cu 11.45. Muzeograful de serviciu va face ghidaj și prezentare a activității delfinilor. Se va acorda maximă atenție respectării regulilor ce privesc […]