Remus Cernea: ”Apărați statul laic!”

cernea

Astăzi, cu toată opoziția mea, Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale a avizat favorabil o Ordonanță de Urgență a Guvernului prin care biserica este susținută cu încă aproximativ 100 de milioane de lei pe an.
Este vorba despre PL-x 679/2015 pentru aprobarea OUG nr. 15/2015 pentru modificarea Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Mai exact, salariile personalului neclerical (19.251 de persoane) se măresc de la 600 RON la 1050 RON. Efortul financiar lunar suplimentar este de 8.862.950 RON, ceea ce înseamnă, pe parcursul unui an, suma de 106.335.400 RON pe an în plus acordați de la bugetul de stat!

În intervenția mea din cadrul dezbaterilor din comisie am arătat că e foarte bine să fie crescute salariile, dar nu, în mod arbitrar, doar unei categorii de salariați de la buget. Toți angajații sunt, în principiu, să primească majorări dacă bugetul o permite în mod sustenabil. Totul ar trebui făcut în cadrul unei legi privind salarizarea unitară a tuturor bugetarilor, altfel pe unii îi avantajăm iar pe alții îi discriminăm… Cum li se poate explica unora să rabde liniștiți cu același salariu, în timp ce altora li se mărește cu vreo 75%?

Doar votul meu a fost contra avizării favorabile pentru această ordonanță, în rest au fost exprimate șase voturi pentru, din partea reprezentanților mai tuturor partidelor.

Remus Cernea
Deputat independent de Constanța

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Trista soartă a Aeroportului „Mihail Kogălniceanu“

mar oct. 27 , 2015
Imaginați-vă un aeroport în care, în unele zile, nu decolează și nu aterizează nici un avion. Dacă vorbim despre județul Constanța, despre care locuitorii spun că este pe locul al doilea în România din punct de vedere economic, pare de neînțeles. Și totuși, așa se întâmplă pe Aeroportul Internațional „Mihail […]

V-ar putea interesa și: