Remus Cernea compară România cu Columbia lui Pablo Escobar

remus cernea

Remus Cernea în timp ce își face un selfie în Finlanda (foto: Facebook)

Remus Cernea, fost deputat de Constanța din partea USL, compară România de azi cu Columbia din perioada temutului traficant de droguri Pablo Escobar.

Stabilit, cel puțin temporar, în Finlanda, Remus Cernea a făcut această analogie după ce a urmărit primele două sezoane din serialul „Narcos”, realizat de Neflix, serial care prezintă viața lui Escobar.

Acesta spune că, pe lângă acțiunea extrem de palpitantă, pe lângă interpretarea impecabila a actorilor și măestria formidabilă a regizorului, a remarcat un lucru.

„E frapant sa vezi similitudinea de mentalitate intre cei care il preamareau si serveau pe criminalul si traficantul de narcotice Pablo Escobar, ma refer aici la oamenii simpli care acceptau chiar sa il aclame si sa il voteze contra unor sume de bani, si slugarnicia foarte multor concetateni fata de milionarii mafioti din Romania. Averile ilicite din Romania s-au facut in ultimii aproape 30 de ani fara sa curga sange neaparat, dar impactul devastator asupra tarii al modului in care au fost parazitate resursele si alienate alegerile si democratia este unul comparabil in Romania cu cel din Columbia. Ambele state sunt cvasi-esuate din punct de vedere economic si democratic, cu largi paturi sociale care traiesc in saracie si in lipsa de perspective, si cu o clasa de imbogatiti prin ‘afaceri’ necurate care s-a impus prin mita, frauda si numeroase alte ilegalitati…”, a spus Remus Cernea.

Cernea a plecat la sfârșitul lunii iunie 2016 în Finlanda. A anunțat atunci că și-a cumpărat numai bilet de dus, nu și de întors.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.