Remus Negoi, senator USR Constanța, ales președinte al Comisiei pentru Afaceri Culturale a Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene

Senatorul USR Constanța, Remus Negoi a fost ales președinte al Comisiei pentru Afaceri Culturale a Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene, formată din 16 țări, în urma întrunirii oficiale ce a avut loc la Chișinău.

„Este o mare onoare și, în același timp, o imensă responsabilitate pentru mine, deoarece deciziile și recomandările pe care le dezbatem în cadrul ICE trebuie să aibă ca finalitate adunarea laolaltă a tuturor problemelor ce trebuie rezolvate în domeniile de cooperare dintre aceste țări. Integrarea unora dintre ele în Uniunea Europeană ține inclusiv de domeniul cultural și de protejarea monumentelor istorice aflate pe teritoriile acestora.”, declarat acesta.

ICE este cel mai vechi şi cel mai mare forum interguvernamental pentru cooperarea regională în Europa Centrală, care promovează cooperarea politică, economică, culturală şi științifică între statele membre.

Obiectivele Inițiativei Central Europene sunt:

➡️ facilitarea creării unei Europe unite, prin intermediul convergenței valorilor fundamentale într-un spațiu cât mai extins la nivelul continentului;

➡️ cooperarea în acest format prin transferul de expertiză în domenii precum guvernanță, transporturi, energie, protecția mediului, turism, agricultură și întărirea capacităţilor statelor membre.

În cadrul Adunării Parlamentare a ICE de la Chişinău a fost adoptată Rezoluția de sprijin pentru integrarea europeană și promovarea dezvoltării durabile a regiunii. Rezoluția afirmă rolul ICE în calitate de forum eficient și important al cooperării regionale, care combină diplomația multilaterală cu proiecte regionale și promovează valori fundamentale aliniate cu cele ale Uniunii Europene.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ordonanță de Urgență pentru îmbunătățirea drepturilor și condițiilor de muncă pentru navigatori

sâm dec. 9 , 2023
Comisia de Transport și Infrastructură din Camera Deputaților a adoptat „Ordonanța de Urgență pentru reglementarea muncii în domeniul maritim” prin care se dorește ca cele șase ramuri de protecție socială să fie garantate. „Prin acest demers legislativ, se face un pas semnificativ în direcția îmbunătățirii drepturilor și condițiilor de muncă […]

V-ar putea interesa și: