Reprezentanți ai cultelor, nemulțumiți de modul în care se face programarea pentru vaccinare

Mai mulți reprezentanți ai cultelor din Constanța au fost nemulțumiți de modul în care s-a făcut și se face programarea pentru vaccinarea împotriva covid, faza a doua.

Inițial, pe adresa Arhiepiscopiei s-a primit un email în care instituția era rugată să identifice preoții care vor să se vaccineze, cu specificația expresă că trebuie să aparține cultului religios creștin ortodox.

E drept, apoi au primit mesaje asemănătoare și celelalte culte.

Un reprezentant al lor ne-a declarat că nu a înțeles graba.

„Ne-au trimis un email în care ne spuneau că trebuie să anunțăm în două zile. Unii nu au avut timp, pentru că sunt câteva sute”, ne-a spus acesta.

După ce au fost trimise listele, membrii clerului au aflat că trebuie să se înscrie și pe platformă.

„Nu am înțeles de ce au avut nevoie de aceste liste. Dacă tot le-au cerut, nu puteau face ei programarea?”, ne-a mai spus.

Concluzia: după toată tevatura, membrii clerului care vor să se vaccineze trebuie să o se înscrie nominal pe platformă. Acest fapt a fost confirmat oficial de reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

O dilemă similară au avut și reprezentanții media. Reprezentanții prefecturii au transmis celor care vor să se vaccineze să transmită un tabel completat de șefii instituțiilor. Cu toate aceste, este obligatorie înscrierea pe platformă.

Reamintim că în această după-amiază, un fost viceprimar al Constanței, Costin Răsăuțeanu, l-a criticat dur pe actualul primar pentru faptul că centrele de vaccinare nu sunt funcționale.

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.