Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța verifică aplicarea măsurilor de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 în grădinițele și în școlile constănțene

Având în vedere necesitatea accentuării activităților de prevenire a răspândirii Covid-19 în cadrul unităților de învățământ preuniversitar constănțean, I.P.J. Constanța și I.Ș.J. Constanța vor intensifica activitățile specifice de monitorizare și de control în întreg județul.

Astfel, începând cu data de 16 octombrie a.c, au fost demarate acțiuni ale polițiștilor de ordine publică în parteneriat cu reprezentanții I.Ș.J. Constanța, prin care se verifică respectarea măsurilor de protecție în cadrul instituțiilor școlare pe parcursul derulării cursurilor (purtarea permanentă a măștilor faciale, respectarea distanței minime de protecție între elevi, existența și folosirea dezinfectanților etc.), în conformitate cu prevederile Ordinului comun al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății nr. 5487/ 1494/ 31.08.2020 de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS –CoV-2.

De asemenea, polițiștii rutieri vor realiza controale, pe toate rutele de deplasare, în mijloacele de transport special destinate elevilor, dar și în mijloacele de transport în comun din județul Constanța, pentru a verifica dacă sunt respectate normele de prevenire a răspândirii Covid-19 în rândul personalului care transportă elevi.

Acțiunile au scop preventiv, iar în cazul în care se vor constata nereguli privind respectarea normelor în vigoare, reprezentanții I.P.J. și I.Ș.J. vor acționa în conformitate cu precizările legislative în vigoare, în funcție de expertiza instituțională specifică.

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.