Republica Moldova, în pericol? Planurile Rusiei, dezvăluite de președintele Ucrainei

zeleneski
Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a declarat joi, la Bruxelles, că spionajul ucrainean a depistat un document care arată că Rusia are un plan de a destabiliza situaţia din Republica Moldova, relatează agora.md.

„Am vorbit cu preşedinta Republicii Moldova, doamna Sandu, şi am informat-o ce a reuşit să afle spionajul nostru. Este un plan rusesc de a distruge situaţia politică în Moldova. Un document rusesc care arată cine, când şi cum vrea să distrugă Moldova, cine vrea să schimbe ordinea democratică şi să instituie control asupra ţării”, a declarat Volodimir Zelenski, care se află joi la Bruxelles.

Zelenski a mai spus că planul este foarte asemănător cu cel conceput de Rusia pentru a prelua controlul asupra Ucrainei.

„Nu am avut nicio îndoială, în momentul în care am primit acest document şi când am înţeles de unde vine acesta, am avertizat imediat Moldova despre aceste ameninţări, pentru a o proteja şi sunt sigur că fiecare dintre voi ar fi făcut acelaşi lucru”, a subliniat Volodimir Zelenski, citat de tv8.md.

Volodimir Zelenski a făcut aceste afirrmaţii în faţa liderilor europeni, cu care a avut o întâlnire la începutul Consiliului European extraordinar convocat pentru joi şi vineri. 

Preşedintele Ucrainei a menţionat că nu ştie dacă Moscova a decis să recurgă sau nu la implementarea acestui plan:

„Am văzut că vor să încerce. Au încercat asta contra Ucrainei, contra altor ţări din Europa”, a mai spus Zelenski, potrivit deschide.md.

Dezvăluirea preşedintelui Zelenski vine după ce Moscova a acuzat Occidentul, prin vocea ministrului său de externe, Serghei Lavrov, că vrea să transforme Moldova într-o nouă Ucraina.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ambasadorul desemnat al SUA în România, Kathleen Kavalec, a sosit la București. Vorbește șase limbi

joi feb. 9 , 2023
Ambasadorul desemnat al Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, a sosit astăzi la Bucureşti, a anunțat instituția. În următoarele zile, ambasadorul desemnat Kavalec va prezenta scrisorile de acreditare preşedintelui Klaus Iohannis şi se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ciucă şi cu ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu. Este prima […]
amabsadoare-SUA

V-ar putea interesa și: