Restaurante și persoane fizice amendate de polițiști și jandarmi FOTO

În cursul serii trecute, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat o acțiune pentru verificarea modului în care se respectă prevederile Legii 55/ 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

La data de 13/14 februarie a.c., în intervalul orar 20.00 – 01.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, împreună cu jandarmi constănțeni, au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus, pe raza municipiului Constanța.

La activități au participat 70 de polițiști și 20 de jandarmi, fiind legitimate peste 600 de persoane și controlate 345 de autovehicule.

Citește și: La slujbele oficiate de ÎPS Teodosie, masca nu se mai poartă nici măcar de formă

În urma acțiunii, au fost aplicate 205 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 67.000 de lei, dintre care 138 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 și 46 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În acest context, polițiști din cadrul Secției 5 au constatat faptul că, pe un teren sintetic (acoperit într-un balon), 12 persoane desfășoară activități sportive, acestea fiind legitimate. Reprezentantul societății comerciale în cauză, un bărbat de 64 de ani, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

Au fost amendate și restaurantele Etiquette și Entourage, cu 5.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea legii fumatului. Pentru că nu respectau nici normele care spun că nu trebuie să fie ocupat mai mult de 30% din locuri, s-a înaintat către ITM Constanța proces verbal de constatare. ITM poate aplica sancțiunile în acest caz.

Totodată, a fost constatată o infracțiune la regimul rutier (conducere sub influența băuturilor alcoolice). De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Citește și: Probabil că nu se va termina niciodată

Conform H.G. 935/2020, IPJ Constanța reamintește că purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice.

De asemenea, este interzisă circulația persoanelor în intervalul orar 23.00 -05.00, cu câteva excepții :

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.
Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.