Restaurantele de lux din centrul Istanbulului, mai ieftine decât cele turcești din Constanța

Dacă vrei să cauți un restaurant în Istanbul și deschizi un site de specialitate, vei observa, cu surprindere sau nu, că ai peste 10.000 de posibilități. Da, orașul care are cam tot atâți locuitori ca toată România are peste 10.000 de restaurante.

Probabil că veți fi surprinși însă dacă veți vedea prețurile. Cele din centrul sunt mai ieftine decât restaurantele turcești din Constanța, indiferent că sunt amplasate în Inell II sau la intrare în Mamaia.

Am luat ca exemplu un hote de patru stele din zona Fatih, care are un restaurant la parter, dar și unul pe acoperiș, deschis vara, cu o vedere impresionantă asupra singurului oraș din lume întins pe două continente. Localul arată foarte bine, servirea este impecabilă. De pildă, chelnerul, îmbrăcat în costum, politicos, a trecut discret de cel puțin zece ori, pe lângă masă, ca să vadă dacă mai avem nevoie de ceva.

La comparația prețurilor am ales deserturile, pentru că rețeta este aceeași, fiind vorba despre produse specifice.

Un kadayif (cataif) costă în Istanbul 180 de lire turcești, adică 27 de lei, la cursul oficial, adică la plata cu cardul bancar. Un sutlac (orez cu lapte, care aici vine și cu o porție de înghețată deasupra) costă 140 de lire, adică 21 de lei.

O porție de somon a fost 400 de lire, adică 60 de lei, iar un kebab la farfurie, 350 de lire, adică 52.5 lei.

Un cappuccino, 15 lei, o apă plată la sticlă de 1,5 litri, 4,5 lei.

Haideți să vedem cât costă în Constanța.

La restaurantul Konak, un kadayif costă 30 de lei, iar sultacul 22 de lei.

La Sofra nu am găsit pe internet decât un meniu de acum câțiva ani, dar prețurile actualizate sunt pe platformele care livrează acasă mâncare. Un kadayif costă 28 de lei, sutlacul este 22.

La restaurantul Nazzar nu am găsit kadayif, ci numai sultac, la prețul de 31 de lei.

Veți găsi însă și locuri ceva mai scumpe în Turcia, în special în zonele centrale, pline de turiști.

Recomandare: Prânz la un restaurant Michelin din Europa, mai ieftin decât o pizza în România

La Istanbul puteți ajunge cu avionul, direct din Constanța, deși orele de zbor nu sunt foarte bune, sau cu mașina, un drum de aproape 10 ore, dacă la granițe nu este aglomerație foarte mare.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

4 comentarii la “Restaurantele de lux din centrul Istanbulului, mai ieftine decât cele turcești din Constanța

  1. O comparatie nu tocmai potrivita … doar daca avem in vedere volumul vanzarilor si fiscalitatea ! Daca mai adaugam „normele EU” in materie de horeca +”lupta” impotriva poluarii cred ca am „argumentat” suficient.

    1. Poluare la ce anume, că în horeca uleiul de prăjit nu se schimbă decît toamna, cînd se golesc friteuzele… Iar carnea rămasă de la alții se toacă și se fac chiftele pentru a doua zi.

  2. Verificați cuvintele străine înainte de a le folosi. Orezul cu lapte se numește sutlak, ce ați scris Dvs. este un cuvânt nepotrivit, care pune articolul intr-o lumină neplăcută

    1. Esti total eronata fata mea 🤣 este sutlaç,dar in limba română nu exista acel ç si este logic sa scrie cu c. 🤣 cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum arată o parcare din Constanța

lun mart. 4 , 2024
Primăria Constanța se laudă că înființează, din când în când, locuri de parcare în spațiile unde șoferii parcau deja mașinile, dar unde nu existau linii trasate, borduri și/sau asfalt. Uneori, lucrările nu ies chiar cum ar trebui. Imaginea de sus este realizată astăzi, 4 martie. Este făcută în parcarea din […]

V-ar putea interesa și: