Restaurantele din Mamaia, mai scumpe decât cele din Paris sau Amsterdam

Meniu la un restaurant Michellin din Olanda. O masă cu 5 feluri costă 52 de euro

România nu are niciun restaurant înscris în ghidul Michellin, cel mai prestigios din lume. Cu toate acestea, unele din restaurantele din România, inclusiv de pe litoral, au prețuri mai mari decât ale celor din Paris sau Amsterdam înscrise în ghid.

Am văzut recent o reclamă la un astfel de restaurant din Mamaia. Un domn care parcă apărea pe la televizor oferea un „tasting menu” care costa nu mai puțin de 600 de lei de persoană. Un cuplu ar plăti pentru a gusta produsele oferite aproape cât un salariu minim pe lună. Din meniu făceau parte tartar de vită pe pâine, coaste de vită, păstăi, antricot de vită adus din SUA și înghețată. Totul stropit cu vin. Nu dăm numele restaurantului pentru a nu-i face reclamă (proastă).

Cele mai bune restaurante din lume oferă meniuri la prețuri mult mai mici. Un meniu cu 5 feluri într-o locație cu o stea Michellin din centrul Amsterdamului costă 59 de euro de persoană. Dacă adaugi 5 tipuri de vin care să se asorteze, ajungi la 91 de euro. Bacșișul este inclus. Poți cere însă și un pahar de vin separat. Un cuplu care va mânca foarte bine acolo nu va plăti mai mult de 100 de euro.

În Paris, poți mânca un meniu compus din trei feluri la restaurant Michellin, cu șampanie inclusă, la 75 de euro.

Concluzia: cu 600 de lei puteți cumpăra un bilet de avion până în orice capitală europeană vreți și vă rămân și ceva bani pentru o cină de vis. Și nici nu riscați să luați țeapă, ca în Mamaia, unde se fac rezervări, deși restaurantul este închiriat pentru petreci private.

„E foarte frumos sa ai rezervări pentru evenimente speciale în aceasta zi, sa anunti asta când am făcut rezervarea și sa fi venit degeaba la 7 sa aflu ca e închis restaurantul. Va mulțumesc pentru ocazia de a realiza încă o data ce inseamna mentalitatea românească, care nu își apreciază clienții. Evident, la rândul lor, clienții nu va vor aprecia.”, scrie unul din constănțenii rămași cu buza umflată.


energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea2 thoughts on “Restaurantele din Mamaia, mai scumpe decât cele din Paris sau Amsterdam

  1. politica este ,, te-am prins ,te-am ars ! vad dupa aia daca mai pica cineva Rezolv momentul Si cum fraieri cu bani sint atunci si pacaliti destui

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Coronavirus în Constanța - scade presiunea pe sistemul sanitar

Sat Aug 28 , 2021
În ciuda valului 4 al coronavirusului, presiunea pe sistemul sanitar din Constanța este în scădere. În utimele 24 de ore s-au eliberat 7 locuri în spitale. Potrivit Prefecturii Constanța, în acest moment, sunt 64 de persoane internate. De asemenea, la nivelul județului sunt 1.598 de persoane aflate în carantină la […]
spital-boli-infectioase-constanta-1