Restricții de circulație pe Autostrada Soarelui

pod cernavoda

Luni, 04.10.2021, vor fi instituite restricții de circulație, prin închiderea Căii 2 de rulare, pe sensul de mers Constanța – București, în vederea realizării lucrărilor de reabilitare a Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600.

Vor continua lucrările de reparații și reabilitare, lucrări întrerupte pe timpul sezonului estival.

„Va fi refăcută calea aferentă trotuarelor și a parapetului pietonal, atât pe podul principal, cât și pe viaducte. Pe podul metalic se va înlocui parapetul direcțional, vor fi înlocuite rosturile de dilatație pe calea de rulare, se vor face reparații cu betoane speciale la pile, lucrări de refacere a protecției anticorozive la structurile metalice. La finalizarea lucrărilor starea tehnică a podului va îndeplini cerințele de calitate prevăzute în legea 10/1995 privind rezistența și stabilitatea la acțiuni statice și dinamice, siguranța în exploatare și protecția mediului.”, au anunțat reprezentanții CNAIR.

Podul de la Cernavodă, în lungime de 1596 m este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care împreună cu podul similar peste brațul Borcea, în lungime de 970 m, traversează fluviul Dunărea și conectează orașele Fetești și Cernavodă, între regiunile Muntenia și Dobrogea.

Sursă foto: CNAIR

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ca-n filme. Un român, răpit și torturat de mafia albaneză din Spania, pentru 300 de kilograme de droguri

Thu Sep 30 , 2021
Fiul unui transportator român din judeţul Bistriţa-Năsăud, răpit de nişte albanezi în Spania, a fost eliberat de poliţişti în urma unei acţiuni de amploare. Tânărul, de 28 de ani, a fost răpit pentru că peste 300 de kilograme de droguri nu au ajuns la destinaţia dorită de albanezi. În captivitate, […]