Restricții de circulație pe Autostrada Soarelui și două drumuri naționale din județul Constanța

Restricții de circulație pe Autostrada Soarelui
Autostrada Soarelui

CNAIR a impus restricții de circulație pe Autostrada Soarelui, dar și pe două drumui naționale, pentru mașinile de mare tonaj.

Astfel, maşinile cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone nu vor putea circula pe Autostrada Soarelui de la 1 iulie până la 31 august. Restricţiile vor fi valabile în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 6.00 şi 22.00.

„Circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă în perioada 01 iulie – 31 august 2019, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, potrivit Ordinului ministrului transporturilor şi ministrului afacerilor interne nr. 1249 – 132/2018”, a transmis Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Restricţiile sunt valabile pe Autostrada Soarelui, Bucureşti – Constanţa, pe ambele sensuri, în zilele de vineri şi sâmbătă, între orele 6.00 şi 22.00.

De asemenea, restricţiile sunt valabile pe DN 39, Agigea Mangalia, pe ambele sensuri, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 6.00 şi 22.00.

Potrivit CNAIR, maşinile mari nu pot circula nici pe DN 22 C, Murfatlar – Cernavodă, duminica, în acelaşi interval orar.

Încălcarea prevederilor Ordinului ministrului transporturilor si ministrului afacerilor interne nr. 1249 – 132/2018 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă.

Postări recente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.