Restricții de trafic în zona Peninsulară

restricții zona peninsulară

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, a început să monteze astăzi, în zona peninsulară, noile indicatoare rutiere.

Reamintim că noul Regulament de acces prevede ca zona peninsulară să fie separată în zone exclusiv pietonale și zone ocazional carosabile iar accesul vehiculelor în interiorul zonei pietonale să se facă doar în baza unui permis.

Începând cu data de 15 martie 2019, constănțenii pot depune cererile pentru obținerea permiselor de acces în zona peninsulară.

Documentele se depun la Direcția Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Constanța (Strada Ștefan Mihăileanu, nr.10) și la Serviciul Public de Impozite și Taxe (sediile de pe bulevardul Tomis, nr. 112, strada Sulmona, nr. 22 și la cel din incinta City Park Mall, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr.116). Documentația scanată se poate depune și online la adresa de mail permise.acceszp@primaria-constanta.ro iar documentele în original se vor prezenta doar în momentul în care se ridică permisul.

Există mai multe tipuri de permise: pentru rezidenți persoane fizice, pentru rezidenți persoane juridice, pentru evenimente, pentru aprovizionare, pentru instituții publice, pentru amenajări, pentru furnizorii serviciilor de utilități publice, pentru furnizorii serviciilor de catering, poștă sau curierat și transport valori, pentru evenimente religioase, pentru situații excepționale.

Intrarea și ieșirea mașinilor în/din zona peninsulară se realizează doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces în care vor fi amplasate indicatoare de semnalizare rutieră. Viteza de deplasare a vehiculelor în zona peninsulară este de maxim 30 km/h.
Este admis accesul fără solicitarea permisului de acces pentru următoarele categorii de vehicule dacă au greutatea maximă de 3500 kg:

1.Vehicule inscripționate aparținând M.A.I., D.G.P.L., I.G.S.U. M.Ap.N, S.M.U.R.D. si serviciului de ambulanță, aflate în misiune;
2. Vehiculele aparținând ambasadelor sau consulatelor precum și ale coloanelor oficiale;
3. Vehicule autorizate în regim de taxi, care transportă persoane în/din zona peninsulară, fără staționarea în zonă.

Cererile pentru obținerea permiselor de acces se depun la Di

Precizăm că Primăria Municipiului Constanța eliberează în mod gratuit permisele de acces în zona peninsulară.

Pentru moment, în zona peninsulară pot intra toate autovehiculele, iar constănțenii vor fi informați în timp util despre data la care vor avea acces doar posesorii de permis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.