Restricții noi în București. Declarațiile președintelui Iohannis. Incidența în Constanța

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că Bucureştiul au depăşit indicele de 3 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus la mia de locuitori, la fel şi alte localităţi şi că este evident că sunt necesare noi restricţii. ”E de neînţeles că la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent”, a remarcat preşedintele, adăugând că atitutidine a prefectului Capitalei este inacceptabilă şi nu trebuie să rămână fără urmări. Declaraţiile şefului statului vin în contextul în care luni, în Bucureşti, rata de incidenţă a infectărilor a ajuns la 3,19 la mia de locuitori, iar Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis măsuri speciale începând din această noapte.

Incidența pe municipiul Constanța este de 2.03, a anunțat Prefectura Constanța.

Conform deciziei Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, de la ora 00.00 din 20 octombrie purtarea măştii va fi obligatorie în spaţiile publice deschise de către persoanele cu vârsta de peste 5 ani, restaurantele şi cafenelele vor fi închise în interior, cinematografele, sălile de spectacole şi jocurilor de noroc vor fi şi ele închise, iar toate unităţile de învăţământ vor trece în scenariul roşu, inclusiv creşele şi universităţile de stat şi private.

Anterior, şeful Executivului a precizat, chestionat dacă e luată în considerare carantinarea unor zone din Bucureşti, că speră să nu ajungem acolo şi trendul infectărilor să scadă.

Referitor la o posibilă amânare a alegerilor parlamentare din 6 decembrie, Orban a spus

„Alegerile s-au ţinut în toate ţările. Orice zi în care actualul parlament dominat de o majoritate toxică PSD rămâne în funcţiune provoacă grave deservicii ţării”.

Chestionat ce se va întâmpla după cele 14 zile de restricţii, în a 15-a zi, prim-ministrul a răspuns:

„Se va face evaluarea, din această cauză se instituie pe 14 zile, în cazul în care indicele cade sub 3 la mie, automat se reiau activităţile care au fost restricţionate. Am considerat că trebuie să curgă un interval de 14 zile pentru că toate aceste măsuri să dea efecte pentru stoparea răspândirii virusului”.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

38 de unități de învățământ din județul Constanța și-au schimbat programul de funcționare

lun oct. 19 , 2020
Astăzi, 19 octombrie, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 43 a CJSU Constanța. Aceasta prevede modificarea scenariilor de funcționare în 38 de unități de învățământ din județul Constanța. Astfel, două unități școlare trec din scenariul 1, […]

V-ar putea interesa și: