Restricții pentru toate tipurile de evenimente care se organizează la terase

Premierul Ludovic Orban a anunțat, azi, impunerea unor restricţii privind orarul pentru toate tipurile de evenimente care sunt organizate la terase. Decizia ar urma să fie luată tot azi, la videoconferinţa membrilor Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

„Decizia de introducere a unor restricţii privind orarul, va funcţiona pentru toate tipurile de evenimente care se organizează la terasă. Nu poţi să impui un orar de lucru, adică să limitezi la ora 23:00 şi pentru unii să permiţi şi pentru alţii să nu permiţi”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat sâmbătă ce se întâmplă cu evenimentele private organizate la terase.  

Chestionat, într-o conferinţă de presă susţinută de premier la sediul PNL din Capitală, unde va fi luată această măsură, Ludovic Orban a răspuns:

„În judeţele cu răspândire mare a virusului, unde există risc de transmitere în comunitate, pentru a reduce acest risc de răspândire a virusului. Se ştie foarte clar că foarte multe terase după ora 23:00 se transformă în locuri de petrecere, locuri care e foarte greu totuşi să impui respectarea regulilor şi din cauza asta preferăm să luăm această măsură. De altfel le va face şi bine oamenilor.”  

El a precizat că şedinţa CNSU va avea loc sâmbătă după amiază în sistem videoconferinţă, iar acolo va fi analizat proiectul de hotărâre.  

„Domnul secretar de stat Raed Arafat mi-a trimis proiectul de hotărâre pregătit împreună cu Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific, vom analiza proiectul de hotărâre şi vom lua decizia în cursul zilei de astăzi şi o vom anunţa public”, a explicat Ludovic Orban.
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Cu 78 de cazuri de coronavirus pe zi, Grecia impune noi măsuri dure

sâm aug. 1 , 2020
Grecia a impus noi condiții dure pentru combaterea răspândirii coronavirusului, deși numărul de cazuri este de sub 100 pe zi. Miercuri au fost raportate 57 de noi cazuri. O zi mai târziu, numărul lor a fost de 65. Vineri au fost înregistrate 78. Grecia a extins obligativitatea purtării măştii pentru […]
Grecia

V-ar putea interesa și: