Restricțiile de călătorie pentru navigatori au fost anulate

nava container

Grupul navigatorilor din USR-PLUS Constanța, cu ajutorul ministrului Justiției, Stelian Ion, a înaintat o propunere Guvernului, care să vină în ajutorul navigatorilor români.

Astfel, începând cu data de 11 ianuarie, personalul navigabil (nu numai cel aerian, ci și cel maritim) beneficiază de exceptare la restricțiile de călătorie, ca alte categorii, a anunțat senatorul USR Remus Negoi.

„Săptămâna trecută am fost sesizați de un coleg navigator că, la revenirea în țară din Anglia, la controlul DSP de la aeroport a primit impunerea măsurii de carantinare la domiciliu deși avea toate actele doveditoare necesare, inclusiv anexa 3 a Comunicatului Comisiei Europene C(2020) 1897 din 23.03.2020.Am verificat informația și am constatat că, la fel ca la Ordonanta Militară 8, navigatorii au fost din nou uitați de la exceptarea restricțiilor de călătorie (vezi postarea noastră din 14 Aprilie 2020 https://bit.ly/3bz3AOe ), în Hotărârea Nr. 1 din 03.01.2021 (https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i–22114.html).

Grupul USR-PLUS Navigatori a formulat imediat o propunere pe care a înaintat-o, ca de fiecare dată, reprezentanților USR PLUS Constanța din Parlament, iar colegul nostru Stelian Ion, actual ministru al Justiției, a transmis-o de urgență Primului Ministru care a implementat propunerea noastră în Ordinul Nr.3 din 11.01.2021 (https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i–22269.html) în articolul 3 al acestei ordonanțe.

Transmitem, de asemenea, mulțumiri publice Prim Ministrului Florin Cîţu, Ministrului Transporturilor Cătălin Drulă, pentru sprijin și colegului nostru navigator, Robert, care ne-a sesizat această problemă.Invităm toți navigatorii să ne sesizeze orice problemă specifică cu care se confruntă în relația cu instituțiile statului român pentru a le putea analiza, elabora soluții și a le propune factorilor de decizie din Guvern.”, au spus reprezentanții grupului de navigatori din USR PLUS.

Citește și:

Biruința, mândria flotei României, se numește acum Tamara Tokoni și face bani pentru africani


Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.