Reținuți pentru trafic de droguri de mare risc. Cu cât vindeau cristalul

La data de 15.11.2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat patru percheziții domiciliare, la persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

În perioada mai-octombrie 2023, patru persoane ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), către consumatori din municipiul Constanța, pentru sume cuprinse între 400 și 1.000 de lei.

Totodată, în sarcina unuia dintre ei, s-a reținut și faptul că a deținut, în vederea comercializării, aproximativ 15 grame substanță psihoactivă (2-MMC), cantitate descoperită și ridicată pe parcursul perchezițiilor domiciliare efectuate.

Interacțiunea cu clienții s-ar fi realizat față în față, stradal, după ce detaliile cantitatea și prețul erau stabilite prin intermediul unei serviciu de mesagerie al unei platforme de socializare.

În cursul zilei de 16.11.2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a trei reținuți și arestarea preventivă în lipsă, a unei persoane cercetate, care se sustrage urmăririi penale.

La aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis propunerile formulate.

Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Încă un SRL vrea să deschidă un restaurant într-un bloc fără acceptul vecinilor, după ce a primit „verde” de la Chițac și Rusu

Dum nov. 19 , 2023
În iunie 2023, fără să anunțe explicit în prealabil, consilierii municipali au votat regulamentul activităților comerciale din municipiul Constanța în sensul în care patronii care doresc să deschidă un restaurant la parterul sau ultimul etaj al unui bloc nu mai au nevoie de acceptul locatarilor, dacă programul de funcționare este […]

V-ar putea interesa și: