Réunion de famille – activitate a elevilor din clasele bilingv franceză de la liceele Ovidius, Călinescu și Mircea. GALERIE FOTO

cnmb-1

Astăzi, de la ora 13, s-a desfăşurat cea de-a XI a ediţie a activităţii Réunion de famille, manifestare dedicată cunoaşterii reciproce şi lucrului în echipă a claselor a IX a bilingv franceză din judeţul Constanţa. Este vorba despre elevii grupelor de la liceele „Ovidius”, „George Călinescu” şi „Mircea cel Bătrân” (coordonaţi de profesoarele Cristina Gavrilă, Ana Colţea, Diana Corcheş şi Florentina Gheorghe) care, după o prezentare cu caracter ludic, au răspuns la un quiz de cultură generală de civilizaţie franceză şi au realizat un poster a cărui temă a fost unul dintre cele zece cuvinte ale Francofoniei 2017, şi anume AVATAR.

Activitatea, care a durat două ore, a fost jurizată cu responsabilitate şi entuziasm de elevii clasei a XII a bilingv franceză coordonaţi de profesoara Doina Grapă.

Posterele realizate de echipele mixte formate din elevi de la cele trei licee participante i-au pus în dificultate pe membrii juriului care au remarcat atât talentul cât şi seriozitatea cu care elevii de clasa a IX a au tratat întreaga activitate.

Proiectul demonstrează faptul că limba franceză poate aduce oamenii laolaltă, lega prietenii între tineri şi crea momente de neuitat atât pentru elevi cât şi pentru profesorii lor.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.