O știre recentă spunea că cea mai scumpă stradă din lume a devenit una din Milano. Un metru pătrat se închiriază acolo cu 20.000 de euro pe an, mai mult decât oriunde altundeva, fie că vorbim de New York, Paris sau Londra.
Așadar, putem spune că Milano, capitala economică a Italiei (bursa se află acolo, nu în Roma) este un oraș scump.
Nu este însă scump în ceea ce privește petrecerea de revelion. Mai bine spus, nu este scump dacă îl comparăm cu Constanța.
O petrecere de revelion la restaurantul unui hotel de patru stele din Milano costă 130 de euro. Hotelul Andreola Central se află aproape de gară, iar restaurantul (La Stradivari) este la ultimul etaj, oferind o vedere panoramică a frumosului oraș italian.
În acești bani este inclus meniul. Muzica este live. Nu sunt incluse însă băuturile alcoolice.
În Constanța, restaurantul unui hotel de patru stele oferă un revelion pentru 600 de lei, adică circa 120 de euro. Există o diferență mare însă: aici sunt incluse și băuturi alcoolice.
Orașul Milano a avut în 2023 un număr de 8,5 milioane de turiști. Salariul mediu net este de circa 2.000 de euro pe lună.
Meniu restaurant La Stradivari, Milano
Compoziție de creveți roz cu salată de fenicul și rodie
• • •
Ravioli umpluți cu dovleac și felii de trufă neagră
• • •
Risotto cremos cu cremă de praz și scoici Saint Jacques
• • •
File de cambulă albă cu cremă de vinete și busuioc
• • •
Sorbet Mojito
• • •
Filet de vițel cu anghinare și fulgi de Castelmagno
• • •
Foietaj cu cremă Chantilly și fructe de pădure
• • •
Cârnați tradiționali italieni cu linte
• • •
Apă minerală și cafea (vinurile nu sunt incluse)

Meniu hotel Bulevard, Mamaia
Veți fi servit cu:
- Cocktail Basil smash pentru doamne
- Cocktail Americano pentru domni
- Croissant cu tartar de vită și tartine cu icre negre
Aperitiv
- Mousse de foie gras cu dulceață de ceapă
- Roasted beef cu trufe și cremă de brânză
- Crevete Black Tiger tempura cu salsa verde
- Brânzeturi selecționate (brânză cu cărbune, piper și ardei)
- Bresaola, Coppa de Parma, Prosciutto Crudo
- Carpaccio de roșii cu burrata și busuioc
- Terină de porc afumată cu sos de hrean
Fel Principal 1
- Sturion Duo (tempura și steak)
- Sote de spanac cu sparanghel și sos butter lemon
Intermezzo
- Un pahar de șampanie pentru celebrarea noului an
- Sorbetto de yuzu
Fel Principal 2
- Piept de rață
- Antricot de vită
- Piure de dovleac copt
- Piure de cartof cu trufe
- Mousse de varză roșie
- Jus de vită cu foie gras
Desert
- Fantezie în ciocolată
Bufet
- Bar de fructe
- Candy bar
Băuturi (Open Bar)
- Whiskey Chivas 12
- Vodka absolut
- Beefeter Pink
- Aperol
- Ararat 5 stele
- Vinuri Recaș Implicit: Alb, Rose, Roșu
- Cappuccino/Espresso
- Răcoritoare din gama Coca-Cola
- Apă minerală și plată
Recomandare: