Revizia la centrala nucleară de la Cernavodă, amânată din cauza coronavirusului

centrala nucleara cernavoda

SN Nuclearelectrica SA a anunțat că Unitatea 1 a Centralei Nucleareletrice Cernavoda va intra in programul de oprire planificata mai târziu decât de obicei, din cauza epidemiei de coronavirus. Astfel, prima zi de întrerupere va fi 10 iunie 2020.

„In mod uzual, opririle planificate ale unitatilor nucleare se realizeaza alternativ, o data la doi ani pentru fiecare unitate, in perioada mai-iunie, dar in conditiile de pandemie la nivel international, similar altor centrale nucleare, oprirea planificata a Unitatii 1 de la Cernavoda s-a amanat.”, a declarat Cosmin Ghiță, director general SNN.

Reamintim ca decizia amanarii opririi planificate a Unitatii 1 CNE Cernavoda a fost adoptata in data de 07.04.2020 de catre Consiliul de Administratie al SNN si a fost determinata de contextul actual al epidemiei de COVID-19 coroborat cu masurile aferente Planului de protectie al personalului pentru asigurarea continuitatii operarii si productiei, intrucat derularea unei opriri planificate reprezinta un proiect complex de investitie prin structura logistica, contractare si personal implicat.

Decizia intrarii in programul de oprire planificata a Unitatii 1 CNE Cernavoda incepand cu data de 20 iunie, pentru o perioada aproximativa de 42 de zile, a fost adoptata de Consiliul de Administratie al SNN intrunit in sedinta in data de 8 mai 2020, in baza analizei tuturor factorilor de impact asupra opririi planificate a Unitatii 1.

SNN va emite, anterior datei de 20 iunie 2020, un comunicat de presa privind inceperea efectiva a  programului de oprire planificata  a Unitatii 1 CNE Cernavoda.

„Amanarea si realizarea opririi planificare a Unitatii 1 CNE Cernavoda incepand cu data de 20 iunie 2020 nu afecteaza mentinerea nivelului inalt de securitate nucleara si eficienta in operare a Centralei, productia desfasurandu-se la parametri normali.”, spun reprezentanții SNN.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Au început să construiască ilegal beach-baruri pe plaje din Constanța

sâm mai 9 , 2020
În urma unui control efectuat pe plaja din municipiul Constanța, inspectorii Sistemului de Gospodărirea Apelor Constanța din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) au dat termene de remediere a neregulilor constatate și au sancționat cu avertisment verbal patru operatori de plajă, care nu respectau prevederile contractului cadru de închiriere […]
plaja faleza nord constanta

V-ar putea interesa și: