Revoltă în Plus Constanța. S-a inițiat o moțiune de încredere pentru înlăturarea actualei conduceri

În partidul Plus Constanța, lucrurile merge din rău în mai rău. Acum câteva zile, președintele acestuia, Edward Ilyus Nedelcu, a concurat împotriva colegilor de alianță din USR pentru un post de vicepreședinte al Consiliului Județean. A obținut numai 3 voturi, un scor ridicol pentru niște pretenții atât de mari. Acum, un alt scandal mocnește în partid.

O parte din membrii Plus Constanța au depus o moțiune de încredere pentru înlăturarea biroului județean. S-au strâns mai multe voturi. De fapt, mai este nevoie de numai 30 pentru ca moțiunea să treacă. O persoană din Plus ne-a explicat de ce s-a ajuns aici.

„Oamenii sunt nemulțumiți că în ultima vreme nu s-a făcut mai nimic din punct de vedere politic. Ba dimpotrivă, când s-a făcut, au fost pași greșiți. Biroul nu informează despre activitatea sa, nici măcar nu anunță statutar când au loc ședințele. E o atmosferă de nemulțumire”, ne-a spus persoana respectivă, care dorește să-și păstreze anonimatul.

Există nemulțumiri și față de procedura prin care s-a ajuns ca pentru parlamentare să fie desemnați actualii candidați. Pe lista pentru Senat a fost votată Cristina Rizea, o fostă gestionară la magazinele Telegraf, controlate de Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinsky, care apoi și-a deschis mai multe firme. Întâmplător sau nu, toate la aceeași adresă. Potrivit datelor financiare, cea mai recent SRL al său are un profit de numai 700 de lei pe lună.

Moțiunea este deschisă și oricine poate semna. Dacă se strâng 50%+1 voturi, actualul biroul județean este demis de facto și se va numi unul nou, interimar, până se organizează noi alegeri.

Nu este prima dată când în Plus Constanța se ascut cuțitele. S-a întâmplat și acum câteva luni, când coordonatorul organizației, doctoral Lucian Muflic, a fost înlăturat din funcție.


sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.