Revoltător: în Constanța, morții stau în curtea spitalului, nu la morgă. Reacția autorităților

Cadavrele constănţenilor morţi după ce s-au infectat cu noul coronavirus nu mai sunt la morgă, din lipsă de spațiu, ci pe o alee.

Un martor al situaţiei revoltătoare a filmat cum morţii sunt scoşi în curtea interioară a Spitalului Judeţean Constanţa pentru a fi recunoscuţi şi ridicaţi de rude. 

Autorităţile locale recunosc că morga din Constanţa abia mai face faţă numărului mare de decese. 70 de oameni au murit, în ultimele zile, în judeţul Constanţa, din cauza SARS-CoV-2, fiind judeţul cu cea mai mare incidenţă din ţară, de 7 la mia de locuitori. De la începutul pandemiei, 427 de constănţeni au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus. 

„Sunt imagini cu impact emoţional foarte puternic, dar din punctul de vedere al nostru, procedura a fost respectata întocmai”, a declarat pentru Digi24 Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al DSP Constanţa.

 „Atâta timp cât ceilalţi stau la distanţă, nu este nicio problemă. Distanţa dealtfel s-a păstrat şi ne asigurăm că acest lucru se întâmplă. Noi nu am pus decedaţii pe jos. Manevrarea sicrielor este realizată de reprezentanţii caselor de servicii funerare”, a spus Mariana Deacu, medic anatomopatolog la SCJU Constanţa.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a dispus trimiterea de urgență a Corpului de Control, la Serviciul Clinic de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, în vederea efectuării unui control administrativ.

„Am fost cutremurat de imaginile apărute în spațiul public constănțean de la morga Spitalului Județean. În acest sens, am dispus de urgență un control pentru a avea o imagine cât mai clară asupra celor care au apărut în presă. Corpul de Control va face o verificare asupra tuturor elementelor administrative, respectiv logistice ale Spitalului Județean. Prioritate va avea capacitatea de suport pentru morgă, în acest sens vom sprijini unitatea medicală cu tot ceea ce este nevoie pentru o bună funcționalitate în condițiile impuse de situație”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.