Revoluția lui Mohammad Murad s-a terminat înainte să înceapă. 15 iunie, start pentru sezonul estival 2020

mohammad murad

Acum câteva zile, omul de afaceri Mohammad Murad le cerea guvernanților, imperativ, să vină pe litoral să discute cu el și colegii săi soarta turismului.

A dat un ultimatum: 16 mai.

„Să vină la discuții cu noi, pe litoral, să vadă suferința oamenilor. Dacă nu ajungem la o masă de negociere vom organiza înmormântarea turismului românesc.”, spunea Murad.

Murad e obișnuit cu acțiunile gen Miron Cozma. A mai dat un ultimatul ministrului Transporturilor, care se apucase să reabiliteze Autostrada Soarelui taman vara, iar ministrul l-a ascultat ca un băiețel cuminte și a suspendat lucrările.

Ca să fim sinceri, Murad avea dreptate, în opinia noastră.

16 mai 2020 a trecut, dar revoluția n-a mai avut loc. Liniște. Și e foarte bine că a fost așa.

Nervozitatea libanezului s-a transformat în așteptare, apoi în dialog. Premierul Ludovic Orban l-a invitat azi la discuții, împreună cu alți reprezentanți Horeca.

După întâlnire au venit și veștile bune: sezonul turistic pe litoral ar putea începe pe 15 iunie, iar restaurantele şi terasele în aer liber vor fi deschise chiar de la 1 iunie, termen convenit în urma consultărilor cu premierul.

„Restaurantele, terasele vor fi deschise chiar de la 1 iunie, în aer liber, urmând hotelurile, toate vor fi deschise pe 15 iunie. Luăm toate măsurile necesare, pregătim totul în aşa fel încât pe 15 iunie să fie startul pentru litoral 2020. Noi am cerut mai devreme, după care am făcut o evaluare şi am căzut de acord că nu mai târziu 15 iunie”, a declarat Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

Acesta a spus că au mai fost şi alte măsuri importante promise de premier pentru a veni în sprijinul investitorilor din HoReCa.

„Prelungirea şomajului tehnic, reducerea chiriilor la plajă, prime de reangajare, lucruri importante, am văzut o deschidere din partea premierului, lucru care m-a bucurat foarte mult. Am văzut că este atent şi mi-a spus că e foarte important să repornim economia, lucru care ne interesează, asta ne dorim cu toţii”, a adăugat Murad.

Citește și:

Federația condusă de Mohammad Murad cere ajutorul Guvernului pentru salvarea turismului. Vrea ca o parte din salariile angajaților din turism să fie plătite de stat

Comisia Europeană amenință cu justiția statele care vor să forţeze cetățenii să accepte vouchere în locul banilor

Turismul în județul Constanța în anul 2019. Cele mai importante date statistice


Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.