Revoluția parcărilor. Primăria Constanța propune schimbări radicale DOCUMENT

licitatie locuri parcare constanta
Primăria Constanța menține propunerea de a scoate la licitația locurilor de parcare, în cazul în care sunt mai mulți doritori

Primăria Constanța a lansat, în dezbatere publică, proiectul hotărârii privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța.

Se propun schimbări radicale față de modelul actualul. Iată câteva dintre modificări:

  • În zona 1, parcarea va fi permisă pentru maximum 2 ore, fără posibilitate de prelungire prin taxare repetată
  • Un singur loc de parcare pentru fiecare apartament (în parcările de reședință), aflat la o distanță ce cel mult 30 de metri de bloc
  • Așa după cum Constanța 100% vă informa încă de anul trecut, se menține propunerea ca, dacă numărul cererilor depășește numărul locurilor de parcare, atribuirea locurilor de parcare să se facă prin licitație organizată de Primărie în colaborare cu asociațiile de proprietari. Se va licita cu un pas de 10 lei.
  • Taxa de parcare se va face venit la bugetul local, iar diferența rezultată din licitație se va face venit la bugetul asociației de proprietari.
  • Rezervarea locurilor de parcare de reședință este valabilă de luni până vineri, în intervalul orar 15:00 – 8:00, iar sâmbăta, duminica și în sărbătorile legale în intervalul orar 00:00 – 24:00.
  • După epuizarea cererilor, în limita locurilor disponibile, poate fi atribuit și al doilea loc de parcare de reședință cu posibilitatea ca și acesta să poată face obiectul licitației.
  • Sumele încasate din taxe și amenzi vor fi folosite cu prioritate pentru modernizarea parcărilor existente și construirea unora noi.

Proiectul integral poate fi consultat AICI.

Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi trimise în scris: prin poștă, la sediul din Str. Ștefan Mihăileanu nr. 10, sau prin email, la adresa parcari@primaria-constanta.ro.

Citește și:

Un primar din România deschide cutia Pandorei: „În Tokyo nu-ţi poţi cumpăra maşină dacă nu faci dovada locului de parcare”

Se scumpește parcarea în centrul orașului. 8 lei pe oră. În Cluj-Napoca

Revoluție în mobilitatea urbană: Primăria Constanța desființează 1.200 de locuri de parcare și creează piste de biciclete și spații pietonale

Un loc de parcare în Constanța a ajuns să coste cât o mașină

Unde s-ar putea construi cea mai mare parcare din orașul Constanța

Singura parcare inteligentă din Constanța s-a cam… prostit

În municipiul Constanța nu se mai plătește parcare

Primăria Constanța: „Conducătorii auto ar trebui să se gândească de două ori înainte de a alege trotuarele drept locuri de parcare”

Amenzi de până la 10.000 lei pentru parcarea pe un loc rezervat persoanelor cu handicap

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Se redeschid restaurantele în interior și teatrele, pentru cel puțin 14 zile. Masca rămâne obligatorie

Wed Jan 27 , 2021
Astăzi, 27 ianuarie a.c., prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în vederea votării hotărârii nr. 3 din 2021. Aceasta prevede activarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției pe perioada codurilor meteorologice de vreme severă, constatarea încadrării județului Constanța în limita de […]