Rezervările pentru litoral românesc au crescut cu 27%. Eforie Nord este, și în acest an, cea mai căutată stațiune

Stațiunea Eforie Nord. Foto: martie 2024, Constanța 100%

Ofertele speciale pentru vacanțe pe litoralul autohton îi determină pe tot mai mulți români să-și facă încă de acum rezervări pentru vacanța din acestă vară.

Potrivit datelor la zi, stațiunile cele mai căutate sunt Eforie Nord și, pe locul secund, Mamaia. Pe locul al treilea în top se clasează Neptun-Olimp.

În cifre, de la lansarea programului Înscrieri Timpurii Litoral 2024 – la începutul lunii octombrie anul trecut, până la finalul lunii martie, s-a înregistrat o creștere cu 27% a rezervărilor de sejururi în hotelurile de la Marea Neagră în comparație cu intervalul 1 octombrie 2022 – 31 martie 2023, arată datele celui mai mai mare turoperator pe acest segment turistic.

Tendința de a rezerva sejurul cu câteva luni înainte de vacanță a revenit. E un obicei la care mulți români au renunțat în ultimii ani pe fondul pandemiei și, ulterior, din cauza conflictelor militare. Însă, constatăm că programul Înscrieri Timpurii este accesat de tot mai mulți turiști care vor să aibă garanția unui sejur rezervat pentru a scăpa de stresul planificărilor pe ultima sută de metri. Datele centralizate din octombrie 2023 până astăzi, la finalul lunii martie, arată o creștere cu 27% a rezervărilor realizate pentru sezonul estival față de același interval de referință din 2022-2023. Avem și o altă veste bună: dat fiind interesul ridicat al românilor de a-și rezerva o vacanță la Marea Neagră pentru vara 2024, am decis împreună cu hotelurile de pe litoral să prelungim programul Înscrieri Timpurii și în aprilie, iar reducerile la vacanțe ajung până la 40%”, afirmă Ionuț Nedea, CEO al unui tour operator.

În mod normal, ofertele speciale din programul Înscrieri Timpurii expiră la 31 martie, însă mulți hotelieri de pe litoralul autohton au decis să prelungească perioada de valabilitate a ofertelor.

Datele mai arată că românii care își rezervă din timp vacanța aleg sejururi mai lungi decât cei care rezervă last minute. Astfel, durata medie a sejurului este de 5,5 nopți, față de durata medie a sejurului pe întreg sezonul estival 2023 – de 4,8 nopți. Există și turiști care își iau vacanțe prelungite la mare, cel mai lung sejur achiziționat până în acest moment fiind de 30 de zile.

Analiza primelor trei luni ale anului mai arată că în ceea ce privește costul unui pachet turistic, un român a plătit în medie 3200 de lei pentru un sejur pe litoral.

Sezonul estival 2024 va începe, tradițional, pe 1 Mai și va continua cu vacanța de Paște. Apropierea dintre cele două date îi determină pe mulți români care aleg litoralul în acea perioadă să rezerve sejururi mai lungi, de 5-6 nopți.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Polițiștii constănțeni au început să folosească aplicația eDAC

Dum mart. 31 , 2024
Începând din noaptea de 30 spre 31 martie, în contextul aderării României la spațiul Schengen, este operațional un nou sistem de verificare a documentelor de identitate. Este vorba despre aplicația eDAC, folosită în prezent de toate structurile Ministerului Afacerilor Interne (poliție, jandarmerie, poliția de frontieră, imigrări). Noua aplicație este folosită […]
Polițiștii constănțeni au început să folosească aplicația eDAC

V-ar putea interesa și: