Rezervele valutare ale României au scăzut cu aproape 62 de milioane de euro pe zi

Sediul Băncii Naționale a României. Sursă foto: BNR
Sediul Băncii Naționale a României. Sursă foto: BNR

La 31 martie 2022, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 40.143 milioane euro, față de 41.877 milioane euro la 28 februarie 2022, a anunțat instituția, ceea ce înseamnă, în medie, aproape 62 de milioane de euro pe zi.

În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  *  Intrări de 2.915 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor; alimentarea contului Comisiei Europene și altele;
  *  Ieşiri de 4.649 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5.772 milioane euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 martie 2022 au fost de 45.915 milioane euro, faţă de 47.548 milioane euro la 28 februarie 2022.

Plăţile scadente în luna aprilie 2022 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 365 milioane euro.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se face curățenie în Portul Constanța

vin apr. 1 , 2022
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că au fost degajate primele 84 de vagoane care blochează de ani de zile liniile de cale ferată din Portul Constanța. Astăzi, CFR Marfă pregătește pentru expediere un nou convoi format din peste 40 de vagoane staționate pe liniile de cale ferată. „Portul Constanța […]

V-ar putea interesa și: