Rezultatele finale ale concursului de directori. Concluzii, consecințe

În urma publicării rezultatelor finale, stabilite după soluționarea contestațiilor, la nivelul județului Constanța 129 de candidați au promovat concursul național de ocupare a funcţiilor vacante de director (100) şi director adjunct (29) în unităţile de învăţământ preuniversitar.

Acestea au fost publicate pe siteul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa pe adresa: http://www.isjcta.ro/wp-content/uploads/2016/09/REZULTATE-FINALE-13.12.2016.pdf

Astfel, dintre cele 100 de posturi de director ocupate prin concurs82 de posturi vor fi ocupate de cadre didactice care anterior concursului au deținut această poziție în aceeași unitate școlară, în timp ce 1 post revine unui profesor care anterior a deținut funcția de director în altă unitate de învățământ. Alte 6 posturi vor reveni unor cadre didactice care au ocupat anterior funcția de director adjunct în aceeași școală, iar 8 posturi vor fi ocupate de profesori din aceeași școală care nu au mai ocupat funcții de director/director adjunct. Doar 3 posturi revin unor cadre didactice fără funcții de conducere în prealabil, dar provin din altă școală.

În ceea ce privește cele 29 de posturi de director adjunct ocupate prin concurs, 2 posturi vor reveni unor profesori care anterior concursului au deținut funcția de director în aceeași școală, în timp ce 21 de posturi vor reveni unor profesori care anterior concursului au ocupat funcția de director adjunct în aceeași școală, iar   1 post – unei persoane care a ocupat funcția de director adjunct în altă școală. De asemenea, 5 posturi vor fi ocupate de cadre didactice din aceeași școală, care nu au avut anterior funcții de conducere.

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, joi, 15 decembrie 2016, rezultatele finale au fost  validate de Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, iar cei 129 de candidați promovați vor fi numiţi în funcţie pentru o perioadă de 4 ani, începând cu luni, 9 ianuarie 2017, prin decizie a inspectorului școlar general.

Miercuri, 21 decembrie a.c., Inspectoratul Școlar Județean Constanța va emite deciziile de încetare a detașării în interesul învățământului începând cu data de 9 ianuarie 2017 pentru directorii în funcție la acest moment. Totodată, vor fi aprobate deciziile de numire prin detașare în interesul învățământului până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2016-2017, pentru cele 145 de funcții rămase vacante după validarea rezultatelor finale (92 de posturi vacante pentru funcția de director și 53 – pentru funcția de director adjunct)

Sâmbătă, 17 decembrie 2016, Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează  ședința publică pentru repartizarea celor 41 de cadre didactice afectate de revenirea foștilor directori/directori adjuncți la catedrele rezervate în urma încetării detașării în interesul învățământului și a orelor rezervate apărute ca urmare a numirii în funcție a noilor directori/directori adjuncți.

 
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Felix Stroe a fost reales Preşedintele Asociației Române a Apei

vin dec. 16 , 2016
Înfiinţată la 15 iunie 1995, Asociaţia Română a Apei este o asociaţie autonomă, patronală şi profesională, care reprezintă, promovează, apară şi susţine interesele patronale şi profesionale ale membrilor săi: operatori de servicii publice de alimentare cu apă şi canalizare şi firmele de profil, în relaţiile cu autorităţile publice, sindicatele şi […]
Felix Stroe

V-ar putea interesa și: