Riscă până la cinci ani de închisoare pentru că au vrut să fumeze un joint

Marţi, 01.08.2023, în timpul unei misiuni de patrulare în oraşul Mangalia, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au observat, în plină zi, pe digul de pe faleza oraşului, un bărbat care fuma dintr-o ţigaretă care emana un miros înţepător şi se afla într-o stare vizibil euforică. În momentul în care i-au cerut să se legitimeze, bărbatul a devenit agitat, fapt care i-a făcut pe jandarmi să-l controleze corporal, descoperind asupra lui şi două pacheţele cu o substanţă de culoare verde-oliv.

Joi, 03.08.2023, în timpul unei misiuni de patrulare desfăşurate noaptea în oraşul Cernavodă, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au observat doi bărbaţi pe o bancă. Fiind aproximativ ora 01:30, jandarmii i-au legitimat pe cei doi, în acel moment ambii bărbaţi afişând un comportament vizibil agitat. Acest fapt i-a făcut pe jandarmi să-i controleze corporal, descoperind asupra unuia dintre ei un pacheţel cu o substanţă de culoare verde-oliv. Celălalt bărbat a declarat că stătea pe bancă cu prietenul său deoarece „voia să fumeze un joint împreună cu acesta…”.      

Tuturor persoanelor menţionate le-au fost întocmite acte de constatare pentru săvârșirea infracţiunii de deţinere şi consum de substanţe interzise (în conformitate cu Legea 143/2000, pentru combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri) iar substanţele găsite asupra lor au fost ridicate în vederea confiscării, fiind predate către organele de poliţie abilitate pentru continuarea cercetărilor.

„Le reamintim pe această cale tuturor cetăţenilor faptul că, în conformitate cu prevederile legii 143/ 2000, Articolul 4, Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani.”, au precizat jandarmii constănțeni.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Caniculă pe litoral, până la 37 de grade în județ

joi aug. 3 , 2023
Conform atenționării meteorologice emise de A.N.M., vineri, 04 august, valul de căldură se va extinde în toată Dobrogea și va fi caniculă în centrul și vestul regiunii. Disconfortul termic va fi ridicat în toată regiunea, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile […]

V-ar putea interesa și: