Risipa alimentară = risipă de bani

Ați încercat vreodată să calculați cât costă alimentele pe care le aruncați în fiecare săptămână când faceți curat în frigider? Dar alimentele pe care le aruncați la finalul sărbătorilor de iarnă?

Cu siguranță, că mulți dintre noi am rămâne surprinși dacă am face acest mic experiment. În ţara noastră, în fiecare an 2,2 milioane de tone de alimente ajung la gunoi, ceea ce înseamnă peste 6.000 de tone pe zi, România fiind a noua ţară din Uniunea Europeană la acest capitol. Pentru a evita risipa de resurse atât alimentare, cât și financiare e bine să ținem cont de câteva reguli pentru cumpărături low-cost.

  • În primul rând, evităm să cumpărăm mâncare procesată, produse instant sau produse ambalate individual, care sunt mai scumpe.
  • Dacă am cumpărat cantități mari de mâncare, punem la congelator carnea, pâinea și untul.
  • Pentru un stil de viață sănătos și reducerea cheltuielilor, putem opta pentru gătitul acasă folosind ingrediente naturale, iar dacă avem copii îi putem încuraja și pe ei să se implice în proces.
  • În plus, putem alege să cumpărăm gustări cu un aport nutrițional ridicat: mere, banane, portocale, morcovi, stafide, etc. Nu numai că sunt mai ieftine decât majoritatea dulciurilor, dar sunt și mai sănătoase.
  • Mai mult, dacă mergem la cumpărături în zilele de marți, miercuri și joi avem timpi reduși de așteptare la casă și evităm astfel să mai punem în coș lucruri de care nu avem nevoie în timp ce așteptăm la casă.
  • Evităm să cumpărăm foarte multe alimente pentru perioada sărbătorilor pentru că suntem tentați să achiziționăm mai mult decât avem nevoie și vom consuma

Articol pus la dispoziție de Școala de bani BCR.

Foto: testifynewspaper.com

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

RAEDPP Constanța a început etapa a doua a acțiunii de dezinsecție, dezinfecție și deratizare în campusul social Henri Coandă

Wed Dec 18 , 2019
RAEDPP Constanța a început etapa a doua a acțiunii de dezinsecție, dezinfecție și deratizare în campusul social Henri Coandă. În această fază, s-a reluat integral procedura din prima etapă, care a avut loc în urmă cu două săptămâni. Ieri, lucrătorii societății contractate de RAEDPP Constanța au acționat în spațiile comune […]
raedpp constanța dezinsecție