RL. Biserică fără autorizație, pe un teren care nu îi aparține

biserica (1)

Primăria Constanța a constatat că biserica ”Sf. Haralambie”, de pe bulevardul Tomis, este construit fără acte. Reprezentanții municipalității au trimis notificări arhiepiscopiei, iar lăcașul de cult a primit chiar o amendă pentru lipsa hârtiilor necesare din partea Inspectoratului de Stat în Construcții. Biserica a fost ridicată în anul 2010, foarte aproape de un bloc. Lângă ea se află și o benzinărie.

Cazul a intrat în atenția autorităților după șapte ani. „Sub îndrumarea ÎPS Teodosie, au început lucrările la 1 iulie 2010 şi s-a făcut sfinţirea mică la 25 iulie 2010. Preot paroh este Ciprian Stanca, iar coslujitori, preot Irinel Petroiu şi preot Marius Asandei. Începând cu 1 octombrie 2010, a venit al patrulea preot, Bogdan Gavrilă, şi, de atunci, s-a slujit zilnic sfânta liturghie”, se arată pa pagina de internet a bisericii. Interesant este preotul paroh este născut în Dorna Arini, județul Suceava, o locaitate din județul natal al IPS Teodosie, unde acesta a ctitorit o mănăstire și un complex monahal (nici ceilalți doi preoți nu sunt din Constanța, în ciuda faptului că aici există o Facultate de Teologie, unde decan este chiar IPS Teodosie).

Ce spune Arhiepiscopia

”Noi acum facem demersurile necesare pentru a obține aceste autorizații, pentru a intra în legalitate. Ea la început a fost un lucru provizoriu, pentru că exista această dorință de a se face o parohie acolo. Am avut niște avize pentru un loc provizoriu, dar după aceea s-a constatat că nu s-au împlinit niște condiții. Am fost amendați. La ora actuală, terenul nu este al nostru”, a declarat Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

Am scris mai mult despre acest lucru în România liberă.

 


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Diavolul din politicieni

joi mart. 17 , 2016
Are Nikos Kazantzakis, în „Alexis Zorba”, o scenă care mi-a rămas în minte. Zorba și tânărul lui tovarăș se întâlnesc la un moment dat cu un călugăr, Zaharia, fugit de la mănăstire. Zorba îi cere să îi însoțească. Urmează un dialog savuros. „- Vino, o să ne ţii tovărăşie şi-o […]
cristian hagi

V-ar putea interesa și: