Robert Glință, primul român care devine campion european la natație

Robert Glință este primul român care devine campion european la înot. Acesta a cucerit medalia de aur în proba de 100 m spate, joi seara, la Campionatele Europene de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 52 sec 88/100. 

Glinţă, calificat la JO de la Tokyo în proba de 100 m spate, a obţinut a doua sa medalie la Europenele de la Budapesta, după argintul de la 50 m spate.

Robert Andrei Glinţă a stabilit joi şi un nou record naţional al probei de 100 m spate, după ce îl doborâse în serii (53 sec 26/100) şi semifinale (52 sec 97/100). Vechea performanţă îi aparţinea tot lui Glinţă, din 27 mai 2018 (53 sec 32/100), transmite Agerpres.

Este prima medalie cucerită de România la un Campionat European de nataţie pentru seniori, în probele masculine, şi cea dintâi după o pauză de 17 ani – ultima realizare fiind reuşită de Camelia Potec în 2004, la Madrid, în proba de 200 m liber, potrivit Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Spaniolul Hugo Gonzalez de Oliveira a obţinut medalia de argint, cu timpul de 52 sec 90/100, iar grecul Apostolos Christou a luat bronzul, cu 52 sec 97/100.

Performanța românului a fost imediat aplaudată de singurul înotător român medaliat la olimpiadă, Răzvan Florea.

„Excelenta prestatie, felicitari omule, felicitari familiei si celor care te indruma.”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Vergil Chițac: „Problema parcărilor este în curs de rezolvare”

Thu May 20 , 2021
Primarul Constanței, Vergil Chițac, a declarat că este „conștient că regulamentul parcărilor a produs nemulțumire”, dar a precizat că „problema parcărilor este în curs de rezolvare.” „Avem soluții simple deja în lucru, dar și proiecte complexe ce se vor vedea în timp. În cartiere, vom dubla numărul de locuri deja […]