Robert Șerban a depus jurământul. Ales pentru încă 4 ani, după un mandat în care a fost mai performant decât Emil Boc VIDEO

Robert Șerban, PNL, care a câștigat detașat alegerile locale din Eforie, a depus, azi, jurământul.

Robert Șerban va conduce primăria încă 4 ani, fiind ales în funcție de peste jumătate din cei care au ieșit la vot, pentru munca pe care a depus-o în mandatul precedent.

„Cu bună credință fac tot ceea ce stă în puterile mele și priceperea mea pentru binele locuitorilor din Eforie.”, a jurat acesta.

Robert Șerban este un primar de patru ori mai performant decât Emil Boc, din Cluj, dacă ne raportăm la fondurile europene atrase pe cap de locuitor.

Robert Șerban a vorbit, într-o emisiune realizată de ziarul Constanța 100%, despre rețeta succesului. A oferit detalii despre stadiul proiectelor europene actuale, dar și despre planurile pentru următorii patru ani.

Robert Șerban, PNL, a reușit să atragă fonduri europene de peste 30 de milioane de euro în ultimii patru ani, împreună cu echipa sa. Asta înseamnă peste 2.700 de euro pe cap de locuitor.

Am comparat situația aceasta cu cea din Cluj-Napoca, unde primar este colegul său de partid, Emil Boc. Potrivit Ministerului Fondurilor Europene, Emil Boc a reușit să aducă 215.674.620 euro. La circa 324.000 de locuitori, înseamnă 665 de euro pe cap de locuitor.

Primăria Cluj a declarat, într-un comunicat de presă, că fondurile europene atrase în total în perioada 2014 – 2020 ar putea să ajungă la 2 miliarde lei, adică la 412 milioane euro, adică 1.272 euro pe cap de locuitor, deci mult mai puțin decât în Eforie. Rețineți însă: este vorba despre 7 ani, în condițiile în care Emil Boc este primar din anul 2008. Și mai trebuie luat ceva în calcul: în Eforie vor mai ajunge, curând, alte câteva milioane de euro din fonduri europene.

În emisiune, Robert Șerban a spus și cum vede Eforie în următorii patru ani: un șantier. O puteți urmări mai jos.

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.